Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!

16.02.2018, брой 1/2018 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Чарлз Мюлер (MD) и Деон Суарт (технически ръководител) пред  линията на HERBOLD

Отпадъци

 

На снимката: Чарлз Мюлер (MD) и Деон Суарт (технически ръководител) пред линията на HERBOLD

 

 

Първата мащабна линия за рециклиране на силно замърсено ПЕ отпадъчно фолио бе пусната в експлоатация в Южен Джермистон, близо до Йоханесбург.

 

Произведена и доставена от HERBOLD MECKESHEIM, линията може да преработи годишно до 8000 тона фолио, използвани «биг-бегс» и подобни отпадъци. Отпадъците пристигат балирани и предварително сортирани, шредеровани и чуждите тела са отделени посредством предпране.

 

Остатъчното замърсяване в материала допълнително се отстранява в мокра фрикционна мелница посредством интензивно триене, след което фрикционната пералня отделя мръсната вода от продукта.


Хидроциклон отделя чуждите пластмаси и особено тежките замърсители от материала. Този процес има висока селективност и гарантира високо качество на произвежданите фолиеви флеки.

 

Замърсен входящ материал
Замърсен входящ материал

 

С две фази на сушене, центрофугална сушилня и сушилня с горещ въздух, продуктът достига остатъчна влажност, подходяща за по-нататъшното обработване на материала до пелети в екструдер. С този рециклиран материал може да се произведе висококачествено фолио.

 

Изходен продукт: чисти фолиеви флеки
Изходен продукт: чисти фолиеви люспи

 


Проектиране, Производство, Монтаж:

Nerbold

Herbold Meckesheim GmbH
Industriestr. 33
74909 Meckesheim
Germany
Tel.: +49/6226/932-0
Fax: +49/6226/932-495
www.herbold.com
herbold@herbold.com

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2022 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top