Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!

16.02.2018, брой 1/2018 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Чарлз Мюлер (MD) и Деон Суарт (технически ръководител) пред  линията на HERBOLD

Отпадъци

 

На снимката: Чарлз Мюлер (MD) и Деон Суарт (технически ръководител) пред линията на HERBOLD

 

 

Първата мащабна линия за рециклиране на силно замърсено ПЕ отпадъчно фолио бе пусната в експлоатация в Южен Джермистон, близо до Йоханесбург.

 

Произведена и доставена от HERBOLD MECKESHEIM, линията може да преработи годишно до 8000 тона фолио, използвани «биг-бегс» и подобни отпадъци. Отпадъците пристигат балирани и предварително сортирани, шредеровани и чуждите тела са отделени посредством предпране.

 

Остатъчното замърсяване в материала допълнително се отстранява в мокра фрикционна мелница посредством интензивно триене, след което фрикционната пералня отделя мръсната вода от продукта.


Хидроциклон отделя чуждите пластмаси и особено тежките замърсители от материала. Този процес има висока селективност и гарантира високо качество на произвежданите фолиеви флеки.

 

Замърсен входящ материал
Замърсен входящ материал

 

С две фази на сушене, центрофугална сушилня и сушилня с горещ въздух, продуктът достига остатъчна влажност, подходяща за по-нататъшното обработване на материала до пелети в екструдер. С този рециклиран материал може да се произведе висококачествено фолио.

 

Изходен продукт: чисти фолиеви флеки
Изходен продукт: чисти фолиеви люспи

 


Проектиране, Производство, Монтаж:

Nerbold

Herbold Meckesheim GmbH
Industriestr. 33
74909 Meckesheim
Germany
Tel.: +49/6226/932-0
Fax: +49/6226/932-495
www.herbold.com
herbold@herbold.com

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011Фирмени статии

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

MAPS - революция в автоматизационния инженерингФирмени статии

MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньорФирмени статии

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

"За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти", разказва в интервю за читателите на Екология & Инфраструктура Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа. "Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти", допълва той. 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо нивоФирмени статии

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо ниво

Машините Vibrowest, подходящи за различни процеси в хранително-вкусовата промишленост, се отличават с лесна инсталация и поддръжка, висока производителност, издръжливост и дълъг експлоатационен живот.

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?Фирмени статии

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top