Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

14.09.2018, брой 6/2018 / Фирмени статии / Води

  • Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011

Води

 

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

Предлаганите от нас помпи, хидробластери, водоструйки, както и дюзите на няколко производители, като Spraying Systems, Cosmas, ENZ, ни дават възможност да отговорим на нуждите на своите клиенти в много и различни отрасли, предлагайки им правилното решение за почистване.
При железопътните цистерни, системата ни за вътрешно почистване е изключително ефективна и икономически изгодна. Предлагаме система, която е херметически затворена и не съществува опасност от изпарения при работа с отровни и опасни замърсявания. Работи се при непрекъснат режим, а системата е приложима за различни отвори.

В химическите и фармацевтични заводи, в нефтохимията, при производството на пластмаси е необходимо да се почистват резервоари, реактори, автоклави, смесители с бъркалки, баки, които понякога са монтирани на тесни места, имат различни обеми и форми, както и различни като разположение и големина люкове. За вътрешното почистване на затворени съдове предлагаме високонапорни помпи, миещи глави, позициониращи системи. Почистването може да бъде ръчно – с пистолет, както и полуавтоматично или напълно автоматично. Позициониращите системи могат да бъдат инсталирани неподвижно или да са мобилни, да се монтират към таван, да се преместват с кран или самостоятелно – на колела.
Високонапорната технология намира приложение и в пречиствателни станции.

За почистването на камерни или мембранни филтър преси се предлагат помпи, които могат да бъдат изработени от различни материали, резонатори за улавяне на пулсации, кранове за превключване на байпас при смяна на миещата филтърна плоча, регулиращи вентили за прецизно настройване на налягането, дюзи и манометри. Приложението на филтърните преси е предимно в комуналния сектор при отводняване на утайките, но също така и в индустрията.

Интересни са и решенията ни за почистване на топлообменните апарати и системи в химическите, нефтохимическите, фармацевтични предприятия, в хранително-вкусовата промишленост, в топлоелектрическите централи. Почистването им с водно бластиране под високо налягане става все по-популярно по отношение на ефективността и екологичния аспект на този метод.

Към високонапорните машини може да се използва допълнително и абразив (пясък или медна шлака) за по-ефективно почистване, когато се изисква постигане на определен клас на чистота.
Освен със студена вода предлагаме и машини за работа с гореща вода под високо налягане. Техническите параметри са налягане от 1000 бара, дебит - 20 л/мин и температура на водата до 95°С. С такава машина се почистват ефективно, бързо и сигурно тежки или леки замърсявания дори от нараними повърхности.

Техниката за хидробластиране може да бъде използвана във всички отрасли – строителство, комунално строителство, индустрия, селско стопанство, услуги. Тя е ефективна, икономически изгодна и щадяща околната среда.

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top