Различни инициативи подготвя БАВ по повод Световния ден на водата

28.02.2014, Брой 1/2014

 

Международен воден мост по повод Световния ден на водата, 22 март, организират Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение Аз обичам водата. Инициативата ще състои в седмицата от 17 до 23 март. Домакин ще бъде Националният музей Земята и хората в София. Темата на събитието тази година е Язовирите на България.

Сред акцентите в рамките на Международния воден мост е и национален фотоконкурс Язовирите на България. Най-добрите фотографии ще бъдат номинирани онлайн от публиката и от експертно жури. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония на 22 март, в която участие ще вземат официални лица. Те ще бъдат включени в експозиция в Националния музей Земята и хората от 17 до 23 март. Изложбата ще представи общо 50 авторски творби.

Сред останалите събития, подготвени в рамките на инициативата, са кръгла маса на тема Състояние и бъдеще на язовирите в България с участието на представители на държавни институции, тематични кинопрожекции и онлайн видео връзка с информационните центрове в България и чужбина.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Предстоят ключовите за годината събития във водния сектор - ВОДА СОФИЯ и БУЛАКВАСъбития

Предстоят ключовите за годината събития във водния сектор - ВОДА СОФИЯ и БУЛАКВА

Форумът, който ще се проведе от 27 до 29 март в Интер Експо Център-София, за поредна година ще обедини целия сектор на водната инфраструктура, вододобива, дистрибуцията, пречистването на индустриални и битови отпадни води, строителни дейности и други.

Паралелно с изложението ще се състои юбилейното десето издание на международната конференция Булаква, организирана от Българската асоциация по водите (БАВ).

 

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решенияИнтервю

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

Проведе се седмата международна конференция за намаляване загубите на водаСъбития

Проведе се седмата международна конференция за намаляване загубите на вода

Hа 10 и 11 ноември т. г.

БАВ проведе семинар за качеството на питейните водиСъбития

БАВ проведе семинар за качеството на питейните води

"Hа 25 и 26 септември т.г.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top