Райкомерс Конструкшън представи иновативна технология за полагане на студен асфалт

26.05.2014, Брой 2/2014 / Събития /

  • Райкомерс Конструкшън представи иновативна технология за полагане на студен асфалт

Събития

 

Райкомерс Конструкшън ЕАД представи иновативна технология за полагане на студен асфалт с марката Ratec. Това се случи по време на специална техническа демонстрация, която се състоя пред фирмената централа в София. По време на показното полагане гостите имаха възможност да се запознаят с множеството преимущества на студения асфалт.

“Голямото предимство на студения асфалт марка Ratec се крие във факта, че той може да бъде полаган при всякакви метеoрологични условия, включително дъжд, сняг и минусови температури. Това го прави подходящ за употреба през всички сезони’’, подчерта търговският директор на Райкомерс Конструкшън Николай Ботев.

Той допълни, че студеният асфалт може да се прилага при температури от -29 °С до + 49 °С, като притежава всички свойства на конвенционалната гореща асфалтова смес, но полагането му не изисква предварително загряване и специално оборудване.

Технологията е подходяща за редица приложения в пътното строителство, включително за ремонт на пътища, асфалтови пътеки и паркинги, за запълване на дупки и пукнатини по пътната настилка, както и за полагане на цялостна настилка. Това е единствената трайна алтернатива за аварийни ремонти през зимните месеци, подчертаха от Райкомерс по време на техническата демонстрация.

“Студеният асфалт е готов за употреба, което елиминира нуждата от допълнително смесване с други материали. Той позволява лесно уплътняване с виброплочи или малки виброваляци”, коментираха от фирмата.

“Изключителна специфика на студения асфалт с марка Ratec е, че изработката му е базирана на основата на модифициран битум. В производството му е използвана технология на канадската компания McAsphalt Industries Limited. Тя позволява студеният асфалт да има същата гаранция при полагане, каквато е и на традиционно употребяваната гореща асфалтова смес”, допълниха от Райкомерс Конструкшън.

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top