Проведе се семинар за екологични и енергоефективни превозни средства

03.11.2014, Брой 3/2014

 

На 1 октомври т.г. в София се състоя национален семинар, който разгледа различните инициативи на Столична община за обновяване на транспортния сектор с екологично чисти и енергийно ефективни пътни превозни средства.

Семинарът бе организиран в рамките на участието на Столична община като партньор по проект „Поощряване използването на екологично чисти и енергоефективни превозни средства” (Clean Fleets) по Програма „Интелигентна енергия – Европа” на Европейския съюз, който стартира през месец септември 2012 г. и ще продължи до август 2015 г.

В него Столична община си партнира с дванадесет публични и държавни транспортни организации и институции от Германия, Швеция, Холандия, Румъния, Италия, Хърватска, Великобритания и Испания, а координатор е Международната организация на местните власти – ICLEI.

Проектът има за цел повишаване енергийната ефективност на превозните средства чрез изграждане капацитет от високи стандарти в градския транспорт, подобряване на енергийните и екологични параметри и характеристики на използваните пътнически превозни средства.

По време на семинара бяха представени реализираните в Столична община проекти с европейско финансиране в областта на транспортното обслужване на гражданите и свързаните с тях доставки на нови екологично чисти и енергийно ефективни пътни превозни средства.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top