Приключи строежът на завода за преработка на отпадъци в с. Яна

18.09.2015, Брой 2/2015

 

В края на месец август т. г. приключи изпълнението на строително-монтажните работи и доставката и монтажа на оборудването на завода за механично-биологично третиране на отпадъците на площадка “Садината” в с. Яна, обявиха от Столичната община.

Строителството на завода е прието и обектът получи акт 15 съгласно Закона за устройство на територията. Завършени са всичките 5 сгради, проведени са единични изпитания на съоръженията, изградена е площадковата инженерна инфраструктура.

Доставена е и техника за вътрешен транспорт, почистване и поддръжка на завода: 2 колесни товарача; 5 камиона, оборудвани със система за товарене и разтоварване на 30-кубикови контейнери; 3 почистващи машини за сградите и пространствата около тях и 3 мобилни подемника.

Заводът за механично-биологично третиране (МБТ) на отпадъци с производство на RDF гориво на площадка “Садината” се изпълнява по проект “Изграждане на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община”, финансиран по ОП Околна среда 2007-2013 г.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2022 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top