Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

12.09.2016, Брой 3/2016 / Фирмени статии / Води

  • Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Води

 

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т. г. Xylem представи първата в света интелигентна помпена система Flygt Concertor, която значително повишава устойчивостта на водния сектор чрез гъвкавостта си, редуцираните разходи за притежание, по-ниската консумация на енергия и възможност за изпомпване без запушвания, съобщават от Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Xylem Water Solutions AB за България. Системата отчита работните характеристики на средата и автоматично адаптира условията на изпомпване към тях.

Остаряващата инфраструктура, повишената световна урбанизация и увеличаващите се енергийни разходи правят устойчивите помпени системи за отпадъчни води приоритетни. Полеви тестове потвърждават съществените ползи от прилагането на Flygt Concertor - енергийни спестявания до 70% в сравнение с конвенционалните помпени системи; намаляване на инвентара до 80%, тъй като системата се саморегулира или може да бъде адаптирана към различни условия без да се налага смяна на работното колело или промяна на размера на двигателя.Системата е с внедрена функция за самопочистване, която осигурява изпомпване без запушвания и спестява до 80% от разходите за вакуумно почистване. Flygt Concertor е с компактна конструкция, която позволява намаляване размера на таблото за управление до 50% в сравнение с конвенционалните конструкции.

До 2050 г. 70% от населението ще живее в градовете, което ще превърне пречистването на отпадъчни води в невиждано досега предизвикателство. Според пазарно проучване, продължителното фокусиране върху енергийната ефективност и редуцирането на общите разходи за притежание на помпи би могло да доведе до ръст в търсенето на интелигентни помпени системи.Flygt Concertor е още едно доказателство за усилията на Xylem в разработването на иновативни и интегрирани решения, които да се изправят срещу предизвикателствата на индустрията сега и в бъдеще. Това революционно ново решение е стъпка по пътя на промяната в устойчивите управляващи системи за пречистване на отпадъчни води.

Технологията действително разрешава проблеми и е разработена в тясно сътрудничество с клиентите. Проучване на Xylem показва, че внедряването на енергийно ефективни технологии за управление при пречистването на отпадъчни води може драстично да намали емисиите, свързани с производството на електроенергия, почти наполовина.

 

Xylem е отдадена на разработването на усъвършенствани технологии, увеличаващи устойчивостта на управляващите системи за пречистване на отпадъчни води. Наскоро компанията представи миксера Flygt 4320 с интегрирано регулиране на скоростта, което оптимизира контрола на оператора върху тягата на миксера.

Това позволява получаването на устойчиви резултати от процеса и намаляване на енергопотреблението. Flygt 4320 е високоефективен, нискоскоростен, потопяем миксер за отпадъчни води, който може да допринесе за понижаване на енергийните разходи с до 50%.
Flygt Concertor и миксерът Flygt 4320 споделят богатото наследство от иновации на Flygt.

Марката е позната като пазарен лидер в проектирането на усъвършенствани решения за води и отпадъчни води. Компанията е със 100-годишен опит в новаторските помпени технологии, от разработването на първата потопяема помпа до проектирането на N-работно колело, елиминиращо запушванията.

Григор Йорданов,
управител на Алмекс-БГ

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо нивоФирмени статии

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо ниво

Машините Vibrowest, подходящи за различни процеси в хранително-вкусовата промишленост, се отличават с лесна инсталация и поддръжка, висока производителност, издръжливост и дълъг експлоатационен живот.

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?Фирмени статии

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!Фирмени статии

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!

Произведена и доставена от HERBOLD MECKESHEIM, линията може да преработи годишно до 8000 тона фолио, използвани «биг-бегс» и подобни отпадъци.

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния секторФирмени статии

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процесФирмени статии

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top