Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

12.09.2016, Брой 3/2016 / Технически статии / Води

  • Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Технически статии

 

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т. г. Xylem представи първата в света интелигентна помпена система Flygt Concertor, която значително повишава устойчивостта на водния сектор чрез гъвкавостта си, редуцираните разходи за притежание, по-ниската консумация на енергия и възможност за изпомпване без запушвания, съобщават от Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Xylem Water Solutions AB за България. Системата отчита работните характеристики на средата и автоматично адаптира условията на изпомпване към тях.

Остаряващата инфраструктура, повишената световна урбанизация и увеличаващите се енергийни разходи правят устойчивите помпени системи за отпадъчни води приоритетни. Полеви тестове потвърждават съществените ползи от прилагането на Flygt Concertor - енергийни спестявания до 70% в сравнение с конвенционалните помпени системи; намаляване на инвентара до 80%, тъй като системата се саморегулира или може да бъде адаптирана към различни условия без да се налага смяна на работното колело или промяна на размера на двигателя.


› РекламаСистемата е с внедрена функция за самопочистване, която осигурява изпомпване без запушвания и спестява до 80% от разходите за вакуумно почистване. Flygt Concertor е с компактна конструкция, която позволява намаляване размера на таблото за управление до 50% в сравнение с конвенционалните конструкции.

До 2050 г. 70% от населението ще живее в градовете, което ще превърне пречистването на отпадъчни води в невиждано досега предизвикателство. Според пазарно проучване, продължителното фокусиране върху енергийната ефективност и редуцирането на общите разходи за притежание на помпи би могло да доведе до ръст в търсенето на интелигентни помпени системи.


› Реклама


Flygt Concertor е още едно доказателство за усилията на Xylem в разработването на иновативни и интегрирани решения, които да се изправят срещу предизвикателствата на индустрията сега и в бъдеще. Това революционно ново решение е стъпка по пътя на промяната в устойчивите управляващи системи за пречистване на отпадъчни води.

Технологията действително разрешава проблеми и е разработена в тясно сътрудничество с клиентите. Проучване на Xylem показва, че внедряването на енергийно ефективни технологии за управление при пречистването на отпадъчни води може драстично да намали емисиите, свързани с производството на електроенергия, почти наполовина.


› Реклама
› Реклама

 

Xylem е отдадена на разработването на усъвършенствани технологии, увеличаващи устойчивостта на управляващите системи за пречистване на отпадъчни води. Наскоро компанията представи миксера Flygt 4320 с интегрирано регулиране на скоростта, което оптимизира контрола на оператора върху тягата на миксера.

Това позволява получаването на устойчиви резултати от процеса и намаляване на енергопотреблението. Flygt 4320 е високоефективен, нискоскоростен, потопяем миксер за отпадъчни води, който може да допринесе за понижаване на енергийните разходи с до 50%.
Flygt Concertor и миксерът Flygt 4320 споделят богатото наследство от иновации на Flygt.

Марката е позната като пазарен лидер в проектирането на усъвършенствани решения за води и отпадъчни води. Компанията е със 100-годишен опит в новаторските помпени технологии, от разработването на първата потопяема помпа до проектирането на N-работно колело, елиминиращо запушванията.

Григор Йорданов,
управител на Алмекс-БГ


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергияТехнически статии

Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергия

Като един от най-силните окислители, озонът намира приложение в много индустриални сектори, използващи вода. Той е високоефективен при третиране на питейни и отпадъчни, морски и баластни води, избелване на целулоза и хартия и при производство на фармацевтични продукти и пречистването на отпадни води от тях, обезцветяване на води и отстраняване на микрозамърсители.
› Реклама

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top