Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

12.09.2016, Брой 3/2016 / Фирмени статии / Води

  • Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Води

 

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т. г. Xylem представи първата в света интелигентна помпена система Flygt Concertor, която значително повишава устойчивостта на водния сектор чрез гъвкавостта си, редуцираните разходи за притежание, по-ниската консумация на енергия и възможност за изпомпване без запушвания, съобщават от Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Xylem Water Solutions AB за България. Системата отчита работните характеристики на средата и автоматично адаптира условията на изпомпване към тях.

Остаряващата инфраструктура, повишената световна урбанизация и увеличаващите се енергийни разходи правят устойчивите помпени системи за отпадъчни води приоритетни. Полеви тестове потвърждават съществените ползи от прилагането на Flygt Concertor - енергийни спестявания до 70% в сравнение с конвенционалните помпени системи; намаляване на инвентара до 80%, тъй като системата се саморегулира или може да бъде адаптирана към различни условия без да се налага смяна на работното колело или промяна на размера на двигателя.Системата е с внедрена функция за самопочистване, която осигурява изпомпване без запушвания и спестява до 80% от разходите за вакуумно почистване. Flygt Concertor е с компактна конструкция, която позволява намаляване размера на таблото за управление до 50% в сравнение с конвенционалните конструкции.

До 2050 г. 70% от населението ще живее в градовете, което ще превърне пречистването на отпадъчни води в невиждано досега предизвикателство. Според пазарно проучване, продължителното фокусиране върху енергийната ефективност и редуцирането на общите разходи за притежание на помпи би могло да доведе до ръст в търсенето на интелигентни помпени системи.Flygt Concertor е още едно доказателство за усилията на Xylem в разработването на иновативни и интегрирани решения, които да се изправят срещу предизвикателствата на индустрията сега и в бъдеще. Това революционно ново решение е стъпка по пътя на промяната в устойчивите управляващи системи за пречистване на отпадъчни води.

Технологията действително разрешава проблеми и е разработена в тясно сътрудничество с клиентите. Проучване на Xylem показва, че внедряването на енергийно ефективни технологии за управление при пречистването на отпадъчни води може драстично да намали емисиите, свързани с производството на електроенергия, почти наполовина.

 

Xylem е отдадена на разработването на усъвършенствани технологии, увеличаващи устойчивостта на управляващите системи за пречистване на отпадъчни води. Наскоро компанията представи миксера Flygt 4320 с интегрирано регулиране на скоростта, което оптимизира контрола на оператора върху тягата на миксера.

Това позволява получаването на устойчиви резултати от процеса и намаляване на енергопотреблението. Flygt 4320 е високоефективен, нискоскоростен, потопяем миксер за отпадъчни води, който може да допринесе за понижаване на енергийните разходи с до 50%.
Flygt Concertor и миксерът Flygt 4320 споделят богатото наследство от иновации на Flygt.

Марката е позната като пазарен лидер в проектирането на усъвършенствани решения за води и отпадъчни води. Компанията е със 100-годишен опит в новаторските помпени технологии, от разработването на първата потопяема помпа до проектирането на N-работно колело, елиминиращо запушванията.

Григор Йорданов,
управител на Алмекс-БГ

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider ElectricФирмени статии

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2022 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top