Печелившият проект в Загорка Зелен фонд 2014 ще бъде реализиран в Казанлък

06.01.2015, Брой 4/2014

 

Онлайн гласуване определи населеното място, в което ще бъде реализиран печелившият проект от тазгодишното издание на Загорка Зелен фонд, съобщиха от Загорка. Община Казанлък бе избрана за изграждането на проекта Пасивна еко класна стая на СНЦ Архитектура на бъдещето.

С реализацията на проекта ще се демонстрират предимствата на нискоенергийните и екологичните сгради, както и фактът, че те могат да бъдат публично достъпни и икономически рентабилни. Целта на сграда от този тип е да обучава, мотивира и вдъхновява обществото за прилагането на устойчиви методи и технологии в строителството.

Проектът за Пасивна еко класна стая цели създаването на специално учебно пространство, което да покаже ангажираността на обществото към бъдещето на децата и подрастващите. В рамките на занятията в еко класната стая ще бъдат демонстрирани екологични принципи и методи за пестене на енергия и ресурси, които ще бъдат представени посредством самата сграда и нейната архитектура. Помещението от ново поколение ще може да бъде използвано и за целите на специализирани събития, посветени на екологията и опазването на околната среда, заявиха от Загорка.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top