Първо издание на международната конференция за енергийна ефективност C4E Forum

12.03.2016, Брой 1/2016

 

Първото издание на международната конференция за енергийна ефективност Central and Eastern European Energy Efficiency Forum (C4E Forum) ще се проведе от 22 до 25 юни т. г. на българското Черноморие. Събитието се организира от Българския съвет за устойчиво развитие, European Climate Foundation и Chance for Buildings.

Форумът се организира с оглед на предстоящите прегледи на директивите за енергийна ефективност и енергийни характеристики на сградите от Европейската комисия. Друга важна съпоставка е повишаването на качеството на прилагане на програми за енергийна ефективност, за да се изпълнят целите за енергийни икономии до 2020 г., а именно намаляването на зависимостта от вноса на енергийни ресурси, подобряване качеството на въздуха, намаляване на енергийната бедност и повишаване качеството на живот в Централна и Източна Европа.

“Нашата цел е да поставим основите на интерактивно събитие, което да събере на едно място специалистите в сферата на енергийната ефективност от Централна и Източна Европа”, коментират организаторите на събитието.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Екологични оценки на сградиСтандарти

Екологични оценки на сгради

Предпоставка за устойчиво строителство и повишена пазарна стойност    Все повече бизнеси осъзнават предимствата от обитаването на ""зелени"" сгради като елемент от общата им стратегия за устойчиво развитие. Стъпка в тази посока са и нарастващите изисквания към сградите в европейското законодателство и нормативите в отделните държави, с което се цели да се подходи отговорно към опазването на околната среда.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top