Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергия

29.03.2016, Брой 2/2016 / Технически статии / Води

  • Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергия

Технически статии

 

Като един от най-силните окислители, озонът намира приложение в много индустриални сектори, използващи вода. Той е високоефективен при третиране на питейни и отпадъчни, морски и баластни води, избелване на целулоза и хартия и при производство на фармацевтични продукти и пречистването на отпадни води от тях, обезцветяване на води и отстраняване на микрозамърсители.

Когато се използва като дезинфектант за питейни води, озонът, за разлика от хлора, не води до формирането на странични продукти. Освен това той разгражда веществата, създаващи странични продукти при дезинфекция, което понижава необходимото количество хлор и предотвратява образуването на странични продукти с хлора във водоразпределителната мрежа.


› Реклама
Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Wedeco за България, предлага четири серии озон генератори на германската фирма, притежание на шведската компания Xylem Water Solutions – GSO, PDOevo, SMOevo и Z-Compact системи за озон.

Озонът не налага необходимостта от транспорт и съхранение, тъй като се генерира на място и се използва непосредствено след това. Затова озонирането е подходящо за приложение, когато пространството е ограничено. Wedeco GSO малките системи за озон са компактни и са предназначени за ефективно производство на озон от 3 до 400 г/час.

Тези системи предлагат голямо производство на озон с ниско енергийно потребление. GSO генераторите на озон намират приложение за дезинфекция и окисление на питейни и производствени води, в хранително-вкусовата промишленост, рибовъдството и за плувни басейни.

Технологията за генериране на озон включва протичането на коронен разряд между два концентрично разположени електрода. Основният елемент на всеки озонов генератор в PDOevo системите с капацитет от 18 до 300 кг/ч е електродът Effizon EVO 2G. Той осигурява голяма надеждност и енергийна ефективност.


› РекламаЕлектродите са произведени изцяло от благородни материали и затова не са необходими предпазни покрития, което ги прави изключително устойчиви на корозия. Това означава, че озон генераторите на Wedeco са практически без поддръжка, без нужда от редовно почистване или смяна на електродите.

Озонът е силно корозивен газ и това налага съоръженията, с които той има контакт, да са изработени от устойчиви материали. Всички тръби в SMOevo системите за озон на Wedeco са изпълнени от специална неръждаема стомана. Те са оборудвани със система за мониторинг и опционални измервателни инструменти за концентрация на озона. Тези системи са с възможност за генериране на озон в границите от 400 г/ч до 25 кг/ч. Wedeco SMOevo системите за озон са предназначени да отговорят на изискванията на клиентите и са готови за инсталиране, лесни и надеждни за работа.


› Реклама

 

Системата за озон в контейнер Z-Compact е разработена да отговори на нуждите на целулозно-хартиената промишленост. За разлика от традиционната система за генериране на озон, съставена само от озоновия генератор и захранващ блок, при Z-Compact се включват трансформатор за високо напрежение, генератор, PLC, климатична система и химически филтърни системи. Модулната конструкция може да работи и в агресивни среди. Системите са проектирани и произведени в съответствие с международните стандарти за прилагане на озон.

Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГ

› Реклама

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt ConcertorТехнически статии

Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т.

Гуга-92 предлага ефективни озон генератори за всякакви приложенияТехнически статии

Гуга-92 предлага ефективни озон генератори за всякакви приложения

В миналия брой бе разгледан озонът и неговото приложение в редица области. Едно от основните му качества е неговата химическа нестабилност.

Озон генератори - част 2

"В продължение на темата, посветена на озон генераторите от брой 1/ 2016 на сп. Екология & Инфраструктура, ви представяме коментарите на фирмите Алмекс-БГ и Гуга-92.

Озон генераториТехнически статии

Озон генератори

Oзонът е широко използван за третиране на води за питейни цели поради своите отлични обеззаразявщи и окислителни свойства. Историята на приложението му в тази област започва в Ница през 1906 г.

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top