Община Ямбол стартира мащабен инфрастуктурен проект

24.09.2013, Брой 3/2013

 

На 17 септември т. г. се състоя символичната първа копка, с която се поставя началото на работата по разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол. „Стартираме най-мащабния инфрастуктурен проект на община Ямбол. Целта на водния цикъл е не само да приключим веднъж завинаги проблема с липсата на канализация на най-стария ямболски квартал Каргон, но и всички отпадъчни води на града, включително от индустриалната зона, да се пречистват в бъдещата пречиствателна станция. С това завършваме в значителна степен мерките по обновяване на ВиК мрежата на целия град”, заяви кметът на града Георги Славов по време на официалната церемония. Проектът се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. Общата му стойност е 93,4 млн. лв.

В рамките на проекта ще бъдат новоизградени над 25 км битова канализация, ще бъдат рехабилитирани 2 км канализационна и 18 км водоснабдителни мрежи. Успоредно с това предстои строителство на главни колектори, които ще отвеждат отпадъчните води от индустриалната зона и от жилищни квартали в бъдещата градска пречиствателна станция за отпадъчни води, която е с капацитет за 110 417 екв. жители.

Реализирането на проекта ще спомогне в град Ямбол да се подобрят условията на живот на населението, да се запази естествената околна среда, да се повиши нивото на благоустройството в районите на интервенция, с което ще се създаде подходяща бизнес среда, повишаваща конкурентоспособността на местната икономика, уверени са от Общината.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top