Община Благоевград спечели проект за интелигентни поливни системи

22.05.2017, Брой 3/2017

 

Пет интелигентни поливни системи с пет сонди ще бъдат изградени в Благоевград в рамките на проект “LYSIS - Съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда”. Инвестицията е на стойност 1 743 038,30 лв., а изпълнението е разпределено между 5 партньора.

С изпълнението на проекта ще се представи и популяризира значението на новите интелигентни технологии в управлението на градските водни ресурси. Петте интелигентни поливни системи ще бъдат монтирани в ж.к. “Запад”, ж.к. “Струмско” и парк “Бачиново”, като е предвидено и облагородяване на пространството около тях.

За изпълнението община Благоевград ще си сътрудничи с община Драма, Република Гърция, която е и водещият партньор по проекта, както и с община Павлос Мелос, Република Гърция, Солунския университет “Аристотел” и НПО “Активни младежи”.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Технологии за третиране на отпадъци от пластмасаТехнически статии

Технологии за третиране на отпадъци от пластмаса

Методите за превръщане на отпадъчната пластмаса в гориво се определят от вида на материала и свойствата на другите отпадъци, които могат да бъдат използвани в процеса, а ефективната преработка се обуславя от подходяща технология, отговаряща на местните условия.

Perkin Elmer предлага ефективна работа при минимални разходи за анализ и поддръжкаФирмени статии

Perkin Elmer предлага ефективна работа при минимални разходи за анализ и поддръжка

Постоянно променящите се регулации и появата на нови замърсители са предизвикателства за лабораториите, в които се извършва анализ на води. Следенето на характеристиките на водата е пряко свързано с качеството на храната и здравето на хората.

Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатитеФирмени статии

Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

Медицинска Техника Инженеринг, чрез запазената си търговска марка Лабораторна Техника Инженеринг (ЛТИ), предлага на българския пазар широка гама от апарати за анализ на повърхностни, питейни и отпадъчни води на водещите производители в областта Velp Scientifica и Mettler Toledo.Специалистите от Velp Scientifica са разработили BOD EVO Sensor, който предлага най-удобния начин за автоматично получаване на надеждни резултати при анализа на БПК.

IQ sensor net на WTW позволява анализирането на почти всички основни физико-химични параметри на отпадъчни и питейни водиФирмени статии

IQ sensor net на WTW позволява анализирането на почти всички основни физико-химични параметри на отпадъчни и питейни води

Лабтех, като представител на фирма WTW за България, предлага цялостни решения за мониторинг на питейни, отпадъчни, производствени и чисти води – уреди за лабораторни измервания, преносими за теренни измервания, както и апарати за непрекъснато (online) измерване. С тях могат да бъдат анализирани параметри като рН, проводимост, разтворен кислород, редокси потенциал, температура, ХПК, БПК, мътност, суспендирани вещества, ниво на утайки.


АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top