Нов задържателен резервоар заработи в ПСОВ Лозенец

12.09.2016, Брой 3/2016

 

Нов задържателен резервоар заработи в пречиствателната станция на курортното селище Лозенец от началото на август т. г. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева инспектира работата на съоръжението, изградено със средства, осигурени от МОСВ чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. На инспекцията присъства министърът на околната среда и водите в периода 2009-2013 г. Нона Караджова.

Инвестицията на стойност 746 хил. лв. поема отпадъчните води, които се формират в пиковите часове на натоварване, и ги пречиства по-късно през нощта. С това бе решен проблемът с изливането им в морето.

По време на посещението си министър Василева поздрави кмета на Лозенец Георги Лапчев за реализирането на проекта в срок.
“Радвам се, че съоръжението работи добре и че осигурихме чисто море и спокоен летен туристически сезон за гражданите”, допълни Ивелина Василева.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Европейска схема за екомаркировкаПроекти

Европейска схема за екомаркировка

Eкомаркировката е доброволна инициатива за сертифициране на екологичните показатели на продукти и услуги. За присъждането на сертификат, тези продукти и услуги следва да отговорят на специфични критерии за редуциране на въздействието им върху околната среда, разработени за всяка от продуктовите групи.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top