НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременно

06.03.2015, Брой 1/2015 / Технически статии / Води

  • НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременно

Технически статии

 

Ник-21-Мечев предлага на нашия пазар нова мултифункционална сонда за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе. Патентованата технология на Intellisondе предлага богата информация - до 12 параметъра едновременно, отразяващи качеството на водата.

Особеностите на генератора позволяват на постоянния воден поток да бъде генериран около главата на сензора и чрез почистване на излишната мощност в пиковия поток да помогне за генерирането на потока в непиков период. Тази уникална, патентована особеност, заедно със съвременната технология за материалите, спомага да се намали рискът от неизправност. Микротехнологичната открита платформа проектира цялата система, която е с ниско тегло, лесно се инсталира и има водоустойчив корпус IP 68.
Сред предимствата на сондата са по-качествено измерване, възможност да се контролира информация за настоящи или предстоящи проблеми на локално равнище; възможност за намаляване на риска на заразяване, причинено от аварии или ремонти по водопровода; интеграция с оперативната мрежа за моделиране, осигуряваща информация в реално време за оперативен контрол и оценяване на риска.

Intellisondе осигурява циклични прегледи в съответствие с DOMS и PR09 и може да бъде инсталирана за 10 минути в разпределителната система, включително калибрация и проверка. За 5 минути може да бъде преместена, ако удължителната част се намира в клапана. Сондата може да се постави и в големи тръби под налягане (през 38 или 50 мм отвор на кран), а също така и на тръби само с 50 мм диаметър за контрол на уличното равнище. Удължението на адаптора е разположено в клапана и се пристяга здраво.
Регулируемият фланец позволява сондата да бъде поставяна в предварително установена дълбочина, като гарантира положението на главата на сензора да е в средата на потока. Дълбочината може да бъде регулирана, докато клапанът е отворен. Допълнителен детайл е включен чрез верига да осигури безопасно налягане.

Захранването се осигурява с батерии или външно с 9-24 DC или със захранване AC (50-60 Hz). Intellisonde може да се захранва с батерии с издръжливост минимум 6 месеца. Сондата е калибрована според осигурените инструкции. Теглото й е 3,5 кг, с общи размери 600 мм.
Патентованата микрообединена технология на компанията и сензорите за хлор, монохлорамин и разтворен кислород са създадени на основата на нова, солидна технология за дълъг живот и точност. Те имат бързо време за отговор, типично <20 сек, 95% промяна на стъпка.


 

Едновременно се контролират 12 параметъра: Физически (поток/ дебит, налягане, температура); Оптически (мътност, цвят); Химически (хлор, хлорамини, разтворен кислород, електропроводимост, pH, ORP (REDOX), ISE, като напр. флуорид).

Сондата има резервен порт за развитие на специфични допълнителни параметри. В настоящия момент компанията-производител разглежда защитата на водата и откриването на специфични бактерии. За всеки показател има отделен сензор и това позволява сондата да се комплектова само с необходимите на клиента сензори съответно в цената се калкулира само тяхната стойност. Intellisonde е предназначена за водоснабдителни дружества, Басейнова дирекция, пречиствателни станции, поддръжка на язовири и водоеми и др.

Николай Мечев, управител на „НИК-21- Мечев”


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top