НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

06.03.2015, Брой 1/2015 / Фирмени статии / Въздух, Почви

  • НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

Въздух, Почви

 

Детекторът за метан, локализиране на теч от газ и намаляване замърсяването на въздуха, предлаган от „НИК-21-Мечев”, използва технологията за лазерна спектроскопия Inspectra, разработена от Gazomat. Оборудването намира приложение в райони с газоразпределителни мрежи, населени места и промишлени предприятия.

За придвижване се използва електромобил, който не изпуска в атмосферата вредни емисии. За целта е избран нов вид електрически автомобил от френския производител на коли Renault и на борда му са инсталирани всички нови разработки на Gazomat. С автомобила Renault Twizy на газовите компании се предлага пълно VSR решение в много по-компактен формат, 100% електрически, с грижа за околната среда и специално предназначение за високо урбанизирани зони и градски центрове.Автомобилът е оборудван с анализатор Inspectra, който интегрира лазерен диод с висока производителност и многопроходима клетка. Системата за измерване осигурява 1 ppm чувствителност при 1 до 10 000 ppm обхват и тотална чувствителност към метан, без фалшиви измервания поради наличието на въглеводороди и отработени газове.

Вземането на проби преминава през 4 смукателни маркуча, монтирани отпред на превозното средство чрез допълнителна помпа с дебит от 400 литра в час. Системата се допълва от ръчен пробовземач, който се използва от оператора и за проверка на газометрите директно от автомобила.

Цялата система за измерване се контролира от новия мрежов изследователски софтуер на Gazomat NGS. Неговият опростен, интуитивен интерфейс с визуални и аудио съобщения ръководи оператора през цялото време. Изследователската задача се показва в реално време на полеви лаптоп. Ефективен външен GPS приемник дава точното местоположение с точно геопозициониране на автомобила и на всички индикации за теч на газ, открити по време на задачата.NGS софтуерът предлага възможността за качване и показване на данни за патентно проследяване на клиента като газови мрежи и сгради в допълнение към обичайната пътна карта на страната. С автоматично генериран доклад в PDF формат в края на всяко изследване, интегрирайки всички данни от измерване и въведена информация, софтуерът NGS осигурява тотална проследимост на изследването.

Захранван от електрически двигател с 15 kW (20 конски сили) с работен обхват от 80 км, автомобилът прави възможна работата на оператора на изследването през целия ден, без да се презареждат батериите. Презареждането на батериите отнема само 3.5 часа (230 V – 16 A – 50 Kz контакт), правейки автомобила много лесен за поддържане на работата.

 

С максимална скорост от 80 км/ч, автомобилът Easy Inspectra може да се кара директно към изследователската зона, така че няма нужда да го транспортирате. Скоростта му на изследване до 20 км/ч го прави перфектно адаптиран към градска среда. Оборудван с колела тип четириъгълни, предлагащ голямо разстояние между шасито и нивото на земята, той осигурява лесен достъп до тротоари и пешеходни зони в градските центрове и може да изследва зони, които не са достъпни за традиционните VSRs.

Николай Мечев, управител на ""НИК-21- Мечев""

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо нивоФирмени статии

Индустриални сита Vibrowest - надеждност и ефективност на високо ниво

Машините Vibrowest, подходящи за различни процеси в хранително-вкусовата промишленост, се отличават с лесна инсталация и поддръжка, висока производителност, издръжливост и дълъг експлоатационен живот.

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?Фирмени статии

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!Фирмени статии

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!

Произведена и доставена от HERBOLD MECKESHEIM, линията може да преработи годишно до 8000 тона фолио, използвани «биг-бегс» и подобни отпадъци.

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния секторФирмени статии

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процесФирмени статии

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top