НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

06.03.2015, Брой 1/2015 / Фирмени статии / Въздух, Почви

  • НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

Въздух, Почви

 

Детекторът за метан, локализиране на теч от газ и намаляване замърсяването на въздуха, предлаган от „НИК-21-Мечев”, използва технологията за лазерна спектроскопия Inspectra, разработена от Gazomat. Оборудването намира приложение в райони с газоразпределителни мрежи, населени места и промишлени предприятия.

За придвижване се използва електромобил, който не изпуска в атмосферата вредни емисии. За целта е избран нов вид електрически автомобил от френския производител на коли Renault и на борда му са инсталирани всички нови разработки на Gazomat. С автомобила Renault Twizy на газовите компании се предлага пълно VSR решение в много по-компактен формат, 100% електрически, с грижа за околната среда и специално предназначение за високо урбанизирани зони и градски центрове.Автомобилът е оборудван с анализатор Inspectra, който интегрира лазерен диод с висока производителност и многопроходима клетка. Системата за измерване осигурява 1 ppm чувствителност при 1 до 10 000 ppm обхват и тотална чувствителност към метан, без фалшиви измервания поради наличието на въглеводороди и отработени газове.

Вземането на проби преминава през 4 смукателни маркуча, монтирани отпред на превозното средство чрез допълнителна помпа с дебит от 400 литра в час. Системата се допълва от ръчен пробовземач, който се използва от оператора и за проверка на газометрите директно от автомобила.

Цялата система за измерване се контролира от новия мрежов изследователски софтуер на Gazomat NGS. Неговият опростен, интуитивен интерфейс с визуални и аудио съобщения ръководи оператора през цялото време. Изследователската задача се показва в реално време на полеви лаптоп. Ефективен външен GPS приемник дава точното местоположение с точно геопозициониране на автомобила и на всички индикации за теч на газ, открити по време на задачата.NGS софтуерът предлага възможността за качване и показване на данни за патентно проследяване на клиента като газови мрежи и сгради в допълнение към обичайната пътна карта на страната. С автоматично генериран доклад в PDF формат в края на всяко изследване, интегрирайки всички данни от измерване и въведена информация, софтуерът NGS осигурява тотална проследимост на изследването.

Захранван от електрически двигател с 15 kW (20 конски сили) с работен обхват от 80 км, автомобилът прави възможна работата на оператора на изследването през целия ден, без да се презареждат батериите. Презареждането на батериите отнема само 3.5 часа (230 V – 16 A – 50 Kz контакт), правейки автомобила много лесен за поддържане на работата.

 

С максимална скорост от 80 км/ч, автомобилът Easy Inspectra може да се кара директно към изследователската зона, така че няма нужда да го транспортирате. Скоростта му на изследване до 20 км/ч го прави перфектно адаптиран към градска среда. Оборудван с колела тип четириъгълни, предлагащ голямо разстояние между шасито и нивото на земята, той осигурява лесен достъп до тротоари и пешеходни зони в градските центрове и може да изследва зони, които не са достъпни за традиционните VSRs.

Николай Мечев, управител на ""НИК-21- Мечев""

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноемвриФирмени статии

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?Фирмени статии

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?Фирмени статии

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011Фирмени статии

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

MAPS - революция в автоматизационния инженерингФирмени статии

MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньорФирмени статии

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

"За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти", разказва в интервю за читателите на Екология & Инфраструктура Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа. "Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти", допълва той. 


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2019 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top