НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

06.03.2015, Брой 1/2015 / Фирмени статии / Въздух, Почви

  • НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

Въздух, Почви

 

Детекторът за метан, локализиране на теч от газ и намаляване замърсяването на въздуха, предлаган от „НИК-21-Мечев”, използва технологията за лазерна спектроскопия Inspectra, разработена от Gazomat. Оборудването намира приложение в райони с газоразпределителни мрежи, населени места и промишлени предприятия.

За придвижване се използва електромобил, който не изпуска в атмосферата вредни емисии. За целта е избран нов вид електрически автомобил от френския производител на коли Renault и на борда му са инсталирани всички нови разработки на Gazomat. С автомобила Renault Twizy на газовите компании се предлага пълно VSR решение в много по-компактен формат, 100% електрически, с грижа за околната среда и специално предназначение за високо урбанизирани зони и градски центрове.Автомобилът е оборудван с анализатор Inspectra, който интегрира лазерен диод с висока производителност и многопроходима клетка. Системата за измерване осигурява 1 ppm чувствителност при 1 до 10 000 ppm обхват и тотална чувствителност към метан, без фалшиви измервания поради наличието на въглеводороди и отработени газове.

Вземането на проби преминава през 4 смукателни маркуча, монтирани отпред на превозното средство чрез допълнителна помпа с дебит от 400 литра в час. Системата се допълва от ръчен пробовземач, който се използва от оператора и за проверка на газометрите директно от автомобила.

Цялата система за измерване се контролира от новия мрежов изследователски софтуер на Gazomat NGS. Неговият опростен, интуитивен интерфейс с визуални и аудио съобщения ръководи оператора през цялото време. Изследователската задача се показва в реално време на полеви лаптоп. Ефективен външен GPS приемник дава точното местоположение с точно геопозициониране на автомобила и на всички индикации за теч на газ, открити по време на задачата.NGS софтуерът предлага възможността за качване и показване на данни за патентно проследяване на клиента като газови мрежи и сгради в допълнение към обичайната пътна карта на страната. С автоматично генериран доклад в PDF формат в края на всяко изследване, интегрирайки всички данни от измерване и въведена информация, софтуерът NGS осигурява тотална проследимост на изследването.

Захранван от електрически двигател с 15 kW (20 конски сили) с работен обхват от 80 км, автомобилът прави възможна работата на оператора на изследването през целия ден, без да се презареждат батериите. Презареждането на батериите отнема само 3.5 часа (230 V – 16 A – 50 Kz контакт), правейки автомобила много лесен за поддържане на работата.

 

С максимална скорост от 80 км/ч, автомобилът Easy Inspectra може да се кара директно към изследователската зона, така че няма нужда да го транспортирате. Скоростта му на изследване до 20 км/ч го прави перфектно адаптиран към градска среда. Оборудван с колела тип четириъгълни, предлагащ голямо разстояние между шасито и нивото на земята, той осигурява лесен достъп до тротоари и пешеходни зони в градските центрове и може да изследва зони, които не са достъпни за традиционните VSRs.

Николай Мечев, управител на ""НИК-21- Мечев""

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top