НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

06.03.2015, Брой 1/2015 / Технически статии / Въздух

  • НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

Технически статии

 

Детекторът за метан, локализиране на теч от газ и намаляване замърсяването на въздуха, предлаган от „НИК-21-Мечев”, използва технологията за лазерна спектроскопия Inspectra, разработена от Gazomat. Оборудването намира приложение в райони с газоразпределителни мрежи, населени места и промишлени предприятия.

За придвижване се използва електромобил, който не изпуска в атмосферата вредни емисии. За целта е избран нов вид електрически автомобил от френския производител на коли Renault и на борда му са инсталирани всички нови разработки на Gazomat. С автомобила Renault Twizy на газовите компании се предлага пълно VSR решение в много по-компактен формат, 100% електрически, с грижа за околната среда и специално предназначение за високо урбанизирани зони и градски центрове.


› РекламаАвтомобилът е оборудван с анализатор Inspectra, който интегрира лазерен диод с висока производителност и многопроходима клетка. Системата за измерване осигурява 1 ppm чувствителност при 1 до 10 000 ppm обхват и тотална чувствителност към метан, без фалшиви измервания поради наличието на въглеводороди и отработени газове.

Вземането на проби преминава през 4 смукателни маркуча, монтирани отпред на превозното средство чрез допълнителна помпа с дебит от 400 литра в час. Системата се допълва от ръчен пробовземач, който се използва от оператора и за проверка на газометрите директно от автомобила.

Цялата система за измерване се контролира от новия мрежов изследователски софтуер на Gazomat NGS. Неговият опростен, интуитивен интерфейс с визуални и аудио съобщения ръководи оператора през цялото време. Изследователската задача се показва в реално време на полеви лаптоп. Ефективен външен GPS приемник дава точното местоположение с точно геопозициониране на автомобила и на всички индикации за теч на газ, открити по време на задачата.
NGS софтуерът предлага възможността за качване и показване на данни за патентно проследяване на клиента като газови мрежи и сгради в допълнение към обичайната пътна карта на страната. С автоматично генериран доклад в PDF формат в края на всяко изследване, интегрирайки всички данни от измерване и въведена информация, софтуерът NGS осигурява тотална проследимост на изследването.

Захранван от електрически двигател с 15 kW (20 конски сили) с работен обхват от 80 км, автомобилът прави възможна работата на оператора на изследването през целия ден, без да се презареждат батериите. Презареждането на батериите отнема само 3.5 часа (230 V – 16 A – 50 Kz контакт), правейки автомобила много лесен за поддържане на работата.


 

С максимална скорост от 80 км/ч, автомобилът Easy Inspectra може да се кара директно към изследователската зона, така че няма нужда да го транспортирате. Скоростта му на изследване до 20 км/ч го прави перфектно адаптиран към градска среда. Оборудван с колела тип четириъгълни, предлагащ голямо разстояние между шасито и нивото на земята, той осигурява лесен достъп до тротоари и пешеходни зони в градските центрове и може да изследва зони, които не са достъпни за традиционните VSRs.

Николай Мечев, управител на ""НИК-21- Мечев""


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременноТехнически статии

НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременно

Ник-21-Мечев предлага на нашия пазар нова мултифункционална сонда за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе. Патентованата технология на Intellisondе предлага богата информация - до 12 параметъра едновременно, отразяващи качеството на водата.

Апаратура за анализ и мониторинг на води

Извършването на анализ и мониторинг на качеството на водите е от водещо значение за определяне на тяхното състояние. Обект на наблюдение са ключови показатели, оказващи влияние върху околната среда и живота и ежедневните дейности на хората.

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top