С ползването на един електробус в София са спестени над 1 тон вредни емисии

06.07.2017, Брой 4/2017

 

Благодарение на работата на единия електробус в София, който се движи в продължение на 4 месеца, изминавайки 25 хил. км, са спестени над 1000 кг вредни емисии във въздуха, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при представянето на нов електробус, който бе пуснат по линия 314.

Досега в столицата са тествани общо 4 електробуса с различни технически характеристики. Първият бе пуснат по линията на тролей номер 11, а вторият, произведен в Китай, се движи 4 месеца по линия 84. Третият електробус, чешко производство, който се движи също по линия 84 повече от 1 месец, измина общо 5000 км, при което са спестени над 200 кг вредни емисии във въздуха.

От края на май тестово започна да се движи нов чешки електробус по линия 314 “Младост – Бистрица”, който по данни на производителя може да измине над 160 км с едно зареждане.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Екопак България откри първата у нас инсталация за сортиране на стъкло по цвятБизнес

Екопак България откри първата у нас инсталация за сортиране на стъкло по цвят

Hа 17 ноември т. г.

Зелени покривиТехнически статии

Зелени покриви

Kонцепцията за зелените покриви, макар и на пръв поглед сравнително нова, съществува от няколко века, предимно в северноевропейските държави. Зелените покриви с торфена основа са често срещан елемент в традиционни сгради за северната част на Шотландия, Исландия и Скандинавските страни.

Емисии от транспорт – измерване и прогрес в ограничаването им – част IТехнически статии

Емисии от транспорт – измерване и прогрес в ограничаването им – част I

Kакто е известно, пътният транспорт е съществен източник на парникови газове и атмосферни замърсители. Въпреки подобренията в ефективността на автомобилите през последните десетилетия, секторът е отговорен за близо една пета от емисиите на парникови газове в Европа.

Работата по инсталацията за биологично третиране на площадка Хан Богров върви по планБизнес

Работата по инсталацията за биологично третиране на площадка Хан Богров върви по план

Изграждането на инсталацията за биологично третиране на отпадъците на площадка Хан Богров е готово на 25%, съобщиха за сп. Екология & Инфраструктура от Recycling Bulgaria, представител на немския консорциум, изграждащ съоръжението.

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top