МАВА ИНДУСТРИАЛ представя ново поколение въздуходувки на ВОДА СОФИЯ 2012

23.03.2012, Брой 1/2012

 

В рамките на предстоящото издание на изложението ВОДА СОФИЯ 2012 (28 – 30 март), фирма МАВА ИНДУСТРИАЛ ще представи въздуходувки от ново поколение, производство на немската фирма KAESER KOMPRESSOREN. „Те осигуряват подобрена система за ефективност и максимална надеждност”, коментират от компанията.
„Новите видове въздуходувки се доставят готови за експлоатация, включително всички датчици и табло за стартиране "звезда-триъгълник", както и с възможност за честотен преобразувател за гъвкав контрол на дебита. Всички елементи на предлаганите системи са CE и EMC сертифицирани. Съществува и широка гама от двигатели за удовлетворяване изискванията за производителност и намаляване шума и пулсациите с цел гарантиране тихата работа през цялото време.

Въздуходувките се характеризират с изключително компактни размери. Проектирани са така, че да позволяват всички сервизни дейности да се извършват от предната част на устройството, както и инсталирането на няколко въздуходувки една до друга. Някои от компонентите, които обикновено се монтират външно, са вградени в оборудването и се управляват чрез вътрешен контролер OMEGA CONTROL”, допълват те.

От МАВА ИНДУСТРИАЛ споделят още, че оперативните разходи могат да се оптимизират благодарение на ADA (Анализ на необходимостта от въздух), определящ как необходимостта от сгъстен въздух се променя в течение на времето, колко ефективно работи въздуходувната станция и до каква степен може да се повиши ефективността.

„Друг инструмент за оптимизация е специализираният софтуер за проектиране KESS (Енергоспестяваща система на KAESER), който дава възможност за симулация и сравнение на различни варианти за въздуходувна система, както и изчисляване на съответните потенциални икономии”, заявяват в заключение от българската компания.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top