Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

26.02.2019, /2019 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Отпадъци

 

Управлението на отпадъците е един от най-бързо растящите сектори в Югоизточна Европа. Иновациите го превръщат в движеща сила за реализацията на кръговата икономика и опазване на околната среда. Вече 10 поредни години Save the Planet е поле на изява на водещи компании, представящи иновативни разработки за ефективно, екологично и рентабилно управление на отпадъците и тяхното рециклиране.

Трите дни (16-18 април, София) ще бъдат място за търговско договаряне и контакти, стартиране на проекти, позициониране на пазара. Разнообразните форми на промоция, предоставени от организаторите Виа Експо, помагат на изложителите да намерят нови клиенти и дистрибутори, да популяризират своя бранд и да постигнат маркетинговите си цели в дългосрочен план.

 

Какво ще представят изложителите?

Ресурсно-ефективни решения ще бъдат демонстрирани на Австрийския павилион. Lindner има няколко реализирани проекта у нас и ще представи шредери за преработка на отпадъците и производство на висококалорично твърдо гориво SRF и RDF. EREMA наскоро анонсира своята нова глобална иновация Vacunite, която затвърди мястото на компанията като лидер в производството на машини за рециклиране на пластмаси. Продуктовото портфолио на Europlast включва разнообразие от пластмасови контейнери и палети, използвани в областта на управлението на отпадъците, селското стопанство и индустрията.

Повече от 20 г. Amandus Kahl доставя инсталации, обработващи гумени гранули и превръщащи го в нови продукти. От фирмата обявиха, че са усъвършенствали тази технология и по този начин се увеличава стойността на гранулите.

"Надяваме се на добър прием от българските клиенти на машините на ирландския производител Portafill International, на който наскоро станахме представител", заяви Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс. "Те са много добро допълнение на сегашната ни гама мобилни машини на Metso (сита и трошачки) и се използват за рециклиране на строителни отпадъци и наземни маси, отличават се с много добра мобилност и ниски транспортни разходи", допълва той.

В своето представяне Братя Пашев винаги залагат на иновациите в рециклирането. Компанията си партнира с водещи фирми - ABS, Sesotec, Vecoplan, STF, MAS и др.

Друг изложител е Мева България. Фирмата предлага съдове разделно събиране на отпадъци, кофи и контейнери за смет, продукти за складиране (стелажи, палети, каси, щайги), компостери и др. Elte GPS sp. Z o.o. ще популяризира навигационни системи с приложение в събирането на отпадъци.

Hitachi Zosen Inova предоставя изпитана технология за превръщане на нерециклируемите материали в устойчива и чиста електроенергия и топлина.

Интерес ще предизвика уеб базираната JCO Tracer информационна система за пълното компютъризиране на цикъла на събиране на отпадъци на M и М Фрут, техниката за почистване, сметосъбиране и обработка на сметища на Eкосол, Innovambiente - решение на Innova, базирано на облачни технологии.

Всяка година организаторите от Виа Експо подготвят актуална конферентна програма с фокус върху водещи тенденции и добри практики, които могат да се взаимстват и успешно приложат у нас.

Ако искате да разширите своята дистрибуторска и клиентска мрежа, да утвърдите своя бранд на пазара и да бъдете крачка напред пред конкурентите си, станете част от Save the Planet. Кликнете тук и изпратете Вашето запитване.

 

Брошура  Статистика 2018  Абонамент бюлетин

 

Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и ВЕИ

 

www.viaexpo.com

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider ElectricФирмени статии

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИКФирмени статии

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИК

Това е постигнато с внедрената в производството иновативна система за автоматизирано пълнене и вадене на ядра от пенолатекс, включваща два робота за пълнене на форми, всеки от които в комплект с раздвижени форми за производство на ядра за матраци и за възглавници, и съоръжение за автоматично изваждане на ядрата.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2021 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top