Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

26.02.2019, /2019 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Отпадъци

 

Управлението на отпадъците е един от най-бързо растящите сектори в Югоизточна Европа. Иновациите го превръщат в движеща сила за реализацията на кръговата икономика и опазване на околната среда. Вече 10 поредни години Save the Planet е поле на изява на водещи компании, представящи иновативни разработки за ефективно, екологично и рентабилно управление на отпадъците и тяхното рециклиране.

Трите дни (16-18 април, София) ще бъдат място за търговско договаряне и контакти, стартиране на проекти, позициониране на пазара. Разнообразните форми на промоция, предоставени от организаторите Виа Експо, помагат на изложителите да намерят нови клиенти и дистрибутори, да популяризират своя бранд и да постигнат маркетинговите си цели в дългосрочен план.

 

Какво ще представят изложителите?

Ресурсно-ефективни решения ще бъдат демонстрирани на Австрийския павилион. Lindner има няколко реализирани проекта у нас и ще представи шредери за преработка на отпадъците и производство на висококалорично твърдо гориво SRF и RDF. EREMA наскоро анонсира своята нова глобална иновация Vacunite, която затвърди мястото на компанията като лидер в производството на машини за рециклиране на пластмаси. Продуктовото портфолио на Europlast включва разнообразие от пластмасови контейнери и палети, използвани в областта на управлението на отпадъците, селското стопанство и индустрията.

Повече от 20 г. Amandus Kahl доставя инсталации, обработващи гумени гранули и превръщащи го в нови продукти. От фирмата обявиха, че са усъвършенствали тази технология и по този начин се увеличава стойността на гранулите.

"Надяваме се на добър прием от българските клиенти на машините на ирландския производител Portafill International, на който наскоро станахме представител", заяви Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс. "Те са много добро допълнение на сегашната ни гама мобилни машини на Metso (сита и трошачки) и се използват за рециклиране на строителни отпадъци и наземни маси, отличават се с много добра мобилност и ниски транспортни разходи", допълва той.

В своето представяне Братя Пашев винаги залагат на иновациите в рециклирането. Компанията си партнира с водещи фирми - ABS, Sesotec, Vecoplan, STF, MAS и др.

Друг изложител е Мева България. Фирмата предлага съдове разделно събиране на отпадъци, кофи и контейнери за смет, продукти за складиране (стелажи, палети, каси, щайги), компостери и др. Elte GPS sp. Z o.o. ще популяризира навигационни системи с приложение в събирането на отпадъци.

Hitachi Zosen Inova предоставя изпитана технология за превръщане на нерециклируемите материали в устойчива и чиста електроенергия и топлина.

Интерес ще предизвика уеб базираната JCO Tracer информационна система за пълното компютъризиране на цикъла на събиране на отпадъци на M и М Фрут, техниката за почистване, сметосъбиране и обработка на сметища на Eкосол, Innovambiente - решение на Innova, базирано на облачни технологии.

Всяка година организаторите от Виа Експо подготвят актуална конферентна програма с фокус върху водещи тенденции и добри практики, които могат да се взаимстват и успешно приложат у нас.

Ако искате да разширите своята дистрибуторска и клиентска мрежа, да утвърдите своя бранд на пазара и да бъдете крачка напред пред конкурентите си, станете част от Save the Planet. Кликнете тук и изпратете Вашето запитване.

 

Брошура  Статистика 2018  Абонамент бюлетин

 

Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и ВЕИ

 

www.viaexpo.com

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top