Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

26.02.2019, /2019 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Отпадъци

 

Управлението на отпадъците е един от най-бързо растящите сектори в Югоизточна Европа. Иновациите го превръщат в движеща сила за реализацията на кръговата икономика и опазване на околната среда. Вече 10 поредни години Save the Planet е поле на изява на водещи компании, представящи иновативни разработки за ефективно, екологично и рентабилно управление на отпадъците и тяхното рециклиране.

Трите дни (16-18 април, София) ще бъдат място за търговско договаряне и контакти, стартиране на проекти, позициониране на пазара. Разнообразните форми на промоция, предоставени от организаторите Виа Експо, помагат на изложителите да намерят нови клиенти и дистрибутори, да популяризират своя бранд и да постигнат маркетинговите си цели в дългосрочен план.

 

Какво ще представят изложителите?

Ресурсно-ефективни решения ще бъдат демонстрирани на Австрийския павилион. Lindner има няколко реализирани проекта у нас и ще представи шредери за преработка на отпадъците и производство на висококалорично твърдо гориво SRF и RDF. EREMA наскоро анонсира своята нова глобална иновация Vacunite, която затвърди мястото на компанията като лидер в производството на машини за рециклиране на пластмаси. Продуктовото портфолио на Europlast включва разнообразие от пластмасови контейнери и палети, използвани в областта на управлението на отпадъците, селското стопанство и индустрията.

Повече от 20 г. Amandus Kahl доставя инсталации, обработващи гумени гранули и превръщащи го в нови продукти. От фирмата обявиха, че са усъвършенствали тази технология и по този начин се увеличава стойността на гранулите.

"Надяваме се на добър прием от българските клиенти на машините на ирландския производител Portafill International, на който наскоро станахме представител", заяви Николай Иванов, управител на Прайм Технолоджийс. "Те са много добро допълнение на сегашната ни гама мобилни машини на Metso (сита и трошачки) и се използват за рециклиране на строителни отпадъци и наземни маси, отличават се с много добра мобилност и ниски транспортни разходи", допълва той.

В своето представяне Братя Пашев винаги залагат на иновациите в рециклирането. Компанията си партнира с водещи фирми - ABS, Sesotec, Vecoplan, STF, MAS и др.

Друг изложител е Мева България. Фирмата предлага съдове разделно събиране на отпадъци, кофи и контейнери за смет, продукти за складиране (стелажи, палети, каси, щайги), компостери и др. Elte GPS sp. Z o.o. ще популяризира навигационни системи с приложение в събирането на отпадъци.

Hitachi Zosen Inova предоставя изпитана технология за превръщане на нерециклируемите материали в устойчива и чиста електроенергия и топлина.

Интерес ще предизвика уеб базираната JCO Tracer информационна система за пълното компютъризиране на цикъла на събиране на отпадъци на M и М Фрут, техниката за почистване, сметосъбиране и обработка на сметища на Eкосол, Innovambiente - решение на Innova, базирано на облачни технологии.

Всяка година организаторите от Виа Експо подготвят актуална конферентна програма с фокус върху водещи тенденции и добри практики, които могат да се взаимстват и успешно приложат у нас.

Ако искате да разширите своята дистрибуторска и клиентска мрежа, да утвърдите своя бранд на пазара и да бъдете крачка напред пред конкурентите си, станете част от Save the Planet. Кликнете тук и изпратете Вашето запитване.

 

Брошура  Статистика 2018  Абонамент бюлетин

 

Паралелни събития: Интелигентни градове, Енергийна ефективност и ВЕИ

 

www.viaexpo.com

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноемвриФирмени статии

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?Фирмени статии

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011Фирмени статии

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

MAPS - революция в автоматизационния инженерингФирмени статии

MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньорФирмени статии

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

"За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти", разказва в интервю за читателите на Екология & Инфраструктура Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа. "Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти", допълва той. 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2019 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top