Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.

30.03.2017, Брой 2/2017 / Бизнес /

  • Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.

Бизнес

 

Консумацията на енергия, емисиите на въглероден диоксид и потреблението на вода на Карлсберг Груп значително са намалели през изминалата година, сочи докладът за устойчиво развитие на компанията.

“През 2016 г. продължихме усилията си в посока подобряване на нашата производствена устойчивост чрез по-нататъшно ограничаване на консумацията на енергия, емисиите на въглероден диоксид и използването на вода. Доволни сме, че и трите области показват прогрес по-бързо от очакваното и сега влагаме дори повече старание в нашата устойчивост”, коментира Симон Боас Хофмайер, директор устойчиво развитие на Карлсберг Груп.

От Карлсберг Груп съобщават, че през 2016 г. консумацията на енергия е намаляла с 4% на 27,7 kWh/hl, в сравнение с 29 kWh/hl през 2015 г. Емисиите на въглерод са ограничени с 10% на 6,3 kg CO2/hl, сравнено със 7 kg CO2/hl през предходната година. Делът на използваната енергия, генерирана от възобновяеми източници, включително биомаса и слънчева енергия, е нараснал до 17,1% от 15,4% през 2015 г.

През м. г. Карлсберг Груп въведе в експлоатация масивна инсталация от соларни панели на съоръжението си в Дали, Китай – четвъртата по големина в света инсталация от този вид, обслужваща пивоварна.Съгласно доклада за устойчиво развитие компанията е подобрила и водната си ефективност, понижавайки консумацията на 3,2 hl/hl, в сравнение с 3,4 hl/hl за 2015 г. През 2016 г. Групата си сътрудничи със WWF (Световния фонд за дивата природа), за да обнови оценката си на риска, свързан с водните ресурси. Установено е, че 15 от пивоварните в Групата са разположени в зони с висок риск от воден недостиг.


 

Подходът на Карлсберг Груп включва внедряване на принципите на устойчиво развитие в съществуващата корпоративна стратегия и бизнес процеси, разработване на политики, които да осигуряват постигане на съответните стандарти, сътрудничество с партньори за постигане на мащаб и поставяне на измерими цели за проследяване на напредъка - както година за година, така и в дългосрочен план.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитиеБизнес

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитие

“Програмата е отговорът на Карлсберг на нарастващото потребителско търсене на устойчиви продукти във времена на глобални предизвикателства като промените в климата, недостига на вода и здравето на хората в глобален аспект”, коментират от компанията.

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна ЗагоркаПроекти

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна Загорка

Компанията полага много усилия за намаляване нивото на водопотребление за всеки литър произведена бира, като поставените цели на глобално ниво за групата на Хайнекен нареждат Загорка сред компаниите, които са постигнали най-висока ефективност в тази насока.

Засилен интерес към първото издание на конкурса ЕкообщинаБизнес

Засилен интерес към първото издание на конкурса Екообщина

Първото издание на конкурса “Екообщина” привлича сериозен интерес от страна на местната власт, отчитат организаторите от Посолството на Франция в България. Инициативата се организира съвместно с: Министерството на регионалното развитие и благоустройството; Министерството на околната среда и водите; Националното сдружение на общините в Република България; Асоциацията на еколозите от общините в България; Центърът за енергийна ефективност Енефект; Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници; Сдружението Еконергия; Българската асоциация по водите.

Shell България откри офис, съобразен със световните стандарти за устойчивостСъбития

Shell България откри офис, съобразен със световните стандарти за устойчивост

От м. декември 2013 г.

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит:  Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитиеИнтервю

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит: Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитие

Изпълнителният директор на Девня Цимент и Вулкан Цимент говори за мерките за предотвратяване на вредното въздействие върху околната среда, заложени в политиката на компанията.

Енергия от отпадъчна дървесна биомасаТехнически статии

Енергия от отпадъчна дървесна биомаса

Биомасата е биологичен материал, съставен от органични субстанции или живи организми, който може да бъде използван за производството на енергия. Тези материали обикновено се добиват от непреработена дървесина, растителни култури, селскостопански остатъци, хранителни, дървесни и индустриални отпадъци.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top