Изграждат модерна инсталация за биологично третиране на отпадъците в София

20.09.2012, Брой 2/2012 / Проекти /

 

Предстои да бъде направена първа копка на Завода за преработка на биологичните и зелени отпадъци край София в Хан Богров. Той е единственият проект за такъв модерен начин на третиране на отпадъците, който се реализира в България по европейската ОП Околна среда, съобщават за сп. Екология & Инфраструктура от фирма Recycling Bulgaria. Той ще бъде изпълнен от консорциума Егерсман и Ко”, допълват партньорите на немската компания у нас. „Българо-немското обеденение е класирано на първо място за проектирането и строителството на инсталацията за биологично третиране на отпадъците. Тя се отличава с най-висока степен на автоматизация, което го прави значителен в европейски и световен мащаб. Инсталацията ще се намира на площадката Хан Богров край София и след преработка на зелените и хранителните отпадъци от гастрономията ще се получава електрическа и топлинна енергия от биогаз, както и висококачествен компост за селското стопанство и домакинствата. Съоръжението трябва да бъде проектирано и построено за 19 месеца”, разказват те.

Предвижда се инсталацията в София да обработва 20 хил. т растителни и 24 хил. т хранителни отпадъци годишно и да се получават компост и биомаса за производството на 4.5 хил. MW електроенергия годишно.

От компанията допълват, че за все по-актуалния процес на компостиране на зелени и/или хранителни отпадъци, Recycling Bulgaria е разработила ефективно решение, с което малки и средни общини ще са в състояние да изпълнят заложените технологични параметри от ЕС, а от друга страна с много по-ниско капиталовложение от познатите до момента технологии.

„Recycling Bulgaria е специализирана в разработване и доставка на технологии и цялостни решения в сферата на рециклирането. Инвестирайки в екологията на България, ние знаем, че допринасяме за бъдещия просперитет на страната ни”, коментират от компанията.

Най-силната референция на Recycling Bulgaria е заводът за преработка на битови отпадъци край Варна, който е дело на съвместното сътрудничество на Recycling Bulgaria и Eggersmann Group.

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Recycling Bulgaria, Стефан Стаменов: Пазарът по управление на отпадъци в България разполага с голям потенциал за развитиеИнтервю

Recycling Bulgaria, Стефан Стаменов: Пазарът по управление на отпадъци в България разполага с голям потенциал за развитие

Управителят на Recycling Bulgaria коментира нивото на България по отношение на управлението на твърди битови отпадъци и промените в ЗУО.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top