ИАОС въведе Национална информационна система за отпадъци

12.03.2016, Брой 1/2016

 

Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) въведе в действие Национална информационна система за отпадъци, разработена по обществената поръчка с предмет Оптимизиране на информационната система за отпадъци.

Системата изпълнява редица функции, включително: водене на отчетност и предоставяне на информация за отпадъци; издаване на документи за извършване на дейностите с отпадъци; утвърждаване на работни листа за класификация на отпадъците; водене и поддържане на публични регистри съгласно изискванията на чл. 45, ал.1 на ЗУО.

Към настоящия момент системата ще дава възможност за достъп до електронни услуги като публични регистри на: лицата, притежаващи разрешение за извършване на дейности с отпадъци и/или регистрационни документи за извършване на дейности с отпадъци; лицата, извършващи дейности като търговец и/или като брокер; лицата, които пускат на пазара електрическо и електронно оборудване; и др., както и справки от публичните регистри по определени критерии, като: област, община, населено място; код на отпадък; операции с отпадъци; наименование на организацията; ЕИК на организацията; ключова дума.
Очаква се информационната система да заработи с пълната си функционалност до края на годината.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top