Herrenknecht: Планираме много нови проекти с български компании

26.05.2014, Брой 2/2014 / Фирмени статии /

 

Herrenknecht: Планираме много нови проекти с български компанииHerrenknecht: Планираме много нови проекти с български компании

Димитър Петров-Ганев,
регионален мениджър продажби за
Централна и Източна Европа на Херенкнехт

Уважаеми г-н Ганев, бихте ли представил основната дейност и корпоративната структура на Херенкнехт?
Херенкнехт е технологичен и пазарен лидер в областта на механизираните тунелни системи. Компанията е единственият в света доставчик на авангардни тунелно пробивни машини за всички геоложки условия и диаметри - в диапазона от 250 мм до 19 м.

Продуктовата гама на Херенкнехт обхваща машини, специално разработени по проект, както за транспортни тунели (Traffic Tunnelling) и довеждащи и отвеждащи тунели (Utility Tunnelling), така и специално пробивно оборудване за минната индустрия.

Като част от Група Херенкнехт е сформиран екип от иновативни специалисти, които предоставят цялостни решения при тунелното строителство чрез оборудване, специфично за всеки проект и пакет от услуги по заявка на клиента. Предлагат се сепариращи инсталации, лентови транспортни системи, навигационни системи, подвижен състав и форми за укрепващи тунелни сегменти.

Продуктовата гама на Херенкнехт включва и услуги в областта на техническото консултиране, планиране и супервизия на тунелни проекти, както и кадрови решения за временно допълване на екипите на строителните площадки.

Херенкнехт разработва иновативни технически решения за прокопаване на вертикални шахти до големи дълбочини, а също и за успешно прокопаване на наклонени шахти за добив на полезни изкопаеми. Компанията произвежда още високотехнологични HDD сондажни съоръжения с теглеща сила до 600 тона и дълбоко сондиращи съоръжения, които пробиват вертикално до дълбочина от 6,000 метра.

На какви иновативни решения и технологии е базирано портфолиото ви? Кои от тях ще бъдат акценти в презентацията ви на Вода София 2014?
Предлагаме широка гама от технологии за големи тунели за пътища, магистрали, метро и влакове, малки тунели за нефт и газопроводи, канализация, вода, електрически кабели и модерни решения за минната индустрия.

През 2010 и 2011 г. тунелно пробивни машини (ТBM) на Херенкнехт постигнаха успешен пробив под планината Готард (Швейцария) след прокопаване на повече от 85 километра от най-дългия в света железопътен тунел (2х57 км).

За Вода София 2014 ще се фокусираме върху тунели за тръбопроводи и ще представим нашата микротунелираща технология. Специално внимание ще отделим на тунелите за заустване в море. Повече от половината от населението в света живее в рамките на 60 км от бреговата линия.

Ето защо строителството на тунели за заустване е ефективно и устойчиво решение за подобряване качеството на живот в крайбрежните зони. С помощта на морските зауствания на Херенкнехт отпадните води могат да бъдат отвеждани далеч от бреговете, което позволява по-доброто им разпространение, разпръскване и разреждане.

Конвенционалното поставяне на тръби за морски зауствания изисква тръбата да бъде подготвена на строителната площадка. След това тръбата се издърпва над морското дъно в правилната позиция, потапя се и се закотвя. Това би могло да доведе до потенциално унищожение на красивите български плажове.

За сравнение, безизкопната тунелна технология има значително по-малко въздействие върху околната среда и съществуващата инфраструктура. Така тръбопроводът е по-добре защитен от увреждане и следователно има по-дълъг живот.

В каква посока планирате бъдещото си развитие в България? Какви са впечатленията ви от пазара у нас и сътрудничествата, които сте развили?
Компанията ни е силно заинтересована от проектите за водни цикли за управление на отпадните води, които се реализират в България. Вече имаме участие в няколко проекта за инсталиране на подземни канализационни тръби с микротунелираща технология.

Много от новите проекти са възможни благодарение на финансиране от Европейския съюз. Надявам се в България да се усвояват успешно отпусканите средства със строежа на модерни канализационни и водоснабдителни мрежи в цялата страна. Ще съдействаме активно в този процес.

Големи усилия държавата трябва да положи за опазването на Черноморското крайбрежие, тъй като то е едно от най-големите национални богатства. Първа крачка в тази посока вече бе направена с изграждането на първото морско заустване в курортен комплекс Златни пясъци. Този проект осъществихме заедно с българската предприемаческа компания Понсстройинженеринг.

Разкажете повече за най-интересните проекти, реализирани  в България и региона. На каква стратегия разчитате за успешното им осъществяване?
Всички наши микротунелиращи проекти бележат успех. В София, с оборудване на Херенкнехт, вече са изпълнени 3 проекта с канализационни тръби O400, O600, O1200 и O1400 мм. В рамките на проекта за морско заустване миналото лято в Златни пясъци инсталирахме канализационни стъклопластови (GRP) тръби  O800 мм на разстояние повече от 400 м.

В момента фирмено оборудване работи в Димитровград по инсталирането на две преминавания с метални обсадни тръби  O1500 под железопътни линии на общо разстояние от 134 м. Наред с микротунелните проекти, с тунелно пробивна машина (ТBМ) на Херенкнехт с диаметър 9,36 м бе успешно завършен тунела за втория лъч на Софийското метро.

Благодарение на дългогодишното ни сътрудничество с нашия местен представител - фирма ЛиД ООД - София, всички наши български клиенти получават професионална подкрепа. На практика ЛиД скъсява ""пътя"" между централата на Херенкнехт в Шванау, Германия и България. Вярваме, че технологиите ни са интересни за българския воден пазар и очакваме възможността да работим с българските компании по много нови проекти.

Herrenknecht: Планираме много нови проекти с български компанииHerrenknecht: Планираме много нови проекти с български компанииHerrenknecht: Планираме много нови проекти с български компании

 

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Европейският експозиционен център на кръговата икономика EcomondoФирмени статии

Европейският експозиционен център на кръговата икономика Ecomondo

ECOMONDO е търговският панаир, лидер на зелената и кръгова икономика в европейското Средиземноморие, международно събитие с иновативен формат, което обединява в една платформа всички сектори на кръговата икономика.  От енергийната ефективност до енергията от възобновяеми източници, от оползотворяването на суровини и енергия до устойчиво развитие: това са само някои от разглежданите теми в дните, посветени на събитието.

Решения за управление на дъждовни и отпадни води, проектирани с холандски опит и произведени в БългарияФирмени статии

Решения за управление на дъждовни и отпадни води, проектирани с холандски опит и произведени в България

Даниел Тен Хоор е изпълнителен директор на КВТ Груп и заема тази позиция от края на 2013 г.Г-н Тен Хоор, представете накратко структурата и предмета на дейност на КВТ Констракшън.

Международно събитие за управление на отпадъците и рециклиране - от 7 до 9 март в СофияФирмени статии

Международно събитие за управление на отпадъците и рециклиране - от 7 до 9 март в София

Ще бъдат демонстрирани малки и микро биогаз инсталации за оползотворяване на място на отпадъците от ферми, земеделски производства, хранително-вкусова промишленост и всички останали индустриални сектора, образуващи биоразградими отпадъци. Ще може да се видят и високо ефективни системи за компостиране и за производство на биогаз от биоразградимата част от твърдите битови отпадъци на общините. 

Комплексни решения за биогаз от Белфри ООД

В съвременните пречиствателни станции анаеробното третиране на утайката, получена при пречистване на отпадъчните води, генерира биогаз с високо съдържание на метан. Утилизацията на този биогаз в бойлери и когенератори на територията на ПСОВ дава възможност станцията сама да покрива частично или напълно технологичните си нужди от топлоенергия, като в същото време реализира и приходи от продажбата на произведената електрическа енергия.

Аква Джет 2011 ще представи иновативни продукти от партньорите си на Вода СофияФирмени статии

Аква Джет 2011 ще представи иновативни продукти от партньорите си на Вода София

На щанд C10 в зала 1 компанията ще демонстрира иновативни решения от продуктовите каталози на някои от партньорите си - Uraca, Schiebel, ENZ и Vetter. Акценти сред експонатите ще са хидробластиращ агрегат от новата серия SmartLine, хидравлична тест помпа и трибутална помпа на немската компания Uraca.

Фирмени статии

"Save the Planet" Изложение и Конференция за Югоизточна Европа 2017 за управление на отпадъци и рециклиране

От 7 до 9 март ще се проведе 8то издание на събитието за управление на отпадъци и рециклиране.  Проявата насърчава трансфера на технологии и знания от развитите страни към Региона на Югоизточна Европа, създавайки условия за нови делови контакти и партньорства.

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top