ХЕРЦ-България, Ерол Халил: Качеството е определящо при избора на професионална техника

26.05.2014, Брой 2/2014 / Интервю /

  • ХЕРЦ-България, Ерол Халил: Качеството е определящо при избора на професионална техника

Интервю

 

Ерол Халил, управител на ХЕРЦ-България ООД,
пред сп. Екология & Инфраструктура

През тази година ХЕРЦ чества 50-годишен юбилей. Кои са ключовите моменти в развитието на компанията и каква е структурата й в момента?
Предисторията започва през 1936 г., когато в гр. Нойвийд, Германия се създава семейно предприятие за търговия с покривни материали. През 1964 г., виждайки огромния потенциал на пластмасите, настоящият собственик Франц-Йозеф Херц създава фирма „ХЕРЦ-Пластмасови и топлинни технологии”.

Следвайки световните тенденции на приложение на пластмасите и опитвайки се да ги изпреварва, ХЕРЦ е един от пионерите в тази област. Дейността е концентрирана на територията на Европа, за останалата част на света работи с партньори. От началото на 90-те години се откриват представителства и производствени бази в Австрия, Унгария, Полша, а през 2005 г. се създава ХЕРЦ-България ООД.

С изключително богатия си асортимент от уреди, машини, автомати и принадлежности ХЕРЦ се стреми да покрие всяка сфера на приложение на полимерите: хидроизолации, съдостроене, подови настилки, тръбопроводни инсталации, хидротехнически съоръжения, реклама, авторемонт, платнища. В базата в Тирол, Австрия се произвежда и пълна гама от въздухонагреватели и духалки за индустриално приложение в линии за технологично нагряване за ХВП, опаковъчна индустрия и др.

Как оценявате пазарното присъствие на марката у нас?
Мога да го определя като добро. Не е лесно да се пробие на пазар, където често продуктът се избира по цена, а не по качество, но когато става дума за професионална техника, компромиси не трябва да има.

Задължително е и сервизното обслужване да е на ниво! За да бъде цикълът затворен, още със стъпването си в България, ХЕРЦ оборудва безвъзмездно „Център за обучение на заварчици на пластмаса” към Института по заваряване. Това е правилната политика, за да предложим на клиента пълен пакет от услуги и продукти – обучение, консултиране, подходящо оборудване и качествен сервиз.Какви са иновациите в продуктовото ви портфолио и къде намират приложение?
Иновациите и патентите, вложени в нашите уреди, не са малко, например: керамичният заваръчен клин в автоматите ни за двоен шев повишава с 50% скоростта на заваряване и то при по-качествена заварка; директното измерване на температурата на екструдата при заваръчните ни екструдери гарантира спазването на заваръчните параметри; освобождаване на едното задвижващо колело при малките ни автомати с горещ въздух прави възможно заваряването по контур.

Всичко това цели качество на заваръчния процес и то при облекчена работа на заварчика. ХЕРЦ произвежда и най-компактния и лек заваръчен автомат със самостоятелно захранване MION, както и най-малкия ръчен екструдер с шнеково подаване на стопилката MICRO.


 

Разкажете ни за някой от последните си проекти?
Някои от последните значими обекти, изпълнени с наше оборудване са хвостохранилища на ТЕЦ Марица изток, покривна хидроизолация в Асарел-Медет, тунелна хидроизолация в станциите на Метрополитен София, сметищата в София, Гоце Делчев, Кърджали, Варна, Ботевград, съдове и резервоари за Агрополихим, Свилоза, хранилища за петролни и химически продукти, канализационни шахти и водопроводи по много водни цикли в страната.

Какви новости ще представите на изложението “Вода София”?
Ще представим челни машини за заваряване на тръби и ръчни заваръчни екструдери. Новото са моделите от новата серия екструдери EXON.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

МЦ-Баухеми, Костадин Костадинов: Приоритет за нас е да предложим най-правилното техническо решениеФирмени статии

МЦ-Баухеми, Костадин Костадинов: Приоритет за нас е да предложим най-правилното техническо решение

Управителят на МЦ-Баухеми представя дейността на компанията и разказва за някои от интересните реализирани проекти в областта на пречиствателните станции за отпадъчни води.

Рециклиране на пластмасиТехнически статии

Рециклиране на пластмаси

Пластмасата е органичен полимерен материал, широко използван за производството на изделия с разнообразна форма. При производството им се използват различни процеси на обработка на пластмасата, сред които екструдиране, формоване, леене, струговане.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top