ХЕРЦ-България, Ерол Халил: Качеството е определящо при избора на професионална техника

26.05.2014, Брой 2/2014 / Интервю /

  • ХЕРЦ-България, Ерол Халил: Качеството е определящо при избора на професионална техника

Интервю

 

Ерол Халил, управител на ХЕРЦ-България ООД,
пред сп. Екология & Инфраструктура

През тази година ХЕРЦ чества 50-годишен юбилей. Кои са ключовите моменти в развитието на компанията и каква е структурата й в момента?
Предисторията започва през 1936 г., когато в гр. Нойвийд, Германия се създава семейно предприятие за търговия с покривни материали. През 1964 г., виждайки огромния потенциал на пластмасите, настоящият собственик Франц-Йозеф Херц създава фирма „ХЕРЦ-Пластмасови и топлинни технологии”.

Следвайки световните тенденции на приложение на пластмасите и опитвайки се да ги изпреварва, ХЕРЦ е един от пионерите в тази област. Дейността е концентрирана на територията на Европа, за останалата част на света работи с партньори. От началото на 90-те години се откриват представителства и производствени бази в Австрия, Унгария, Полша, а през 2005 г. се създава ХЕРЦ-България ООД.

С изключително богатия си асортимент от уреди, машини, автомати и принадлежности ХЕРЦ се стреми да покрие всяка сфера на приложение на полимерите: хидроизолации, съдостроене, подови настилки, тръбопроводни инсталации, хидротехнически съоръжения, реклама, авторемонт, платнища. В базата в Тирол, Австрия се произвежда и пълна гама от въздухонагреватели и духалки за индустриално приложение в линии за технологично нагряване за ХВП, опаковъчна индустрия и др.

Как оценявате пазарното присъствие на марката у нас?
Мога да го определя като добро. Не е лесно да се пробие на пазар, където често продуктът се избира по цена, а не по качество, но когато става дума за професионална техника, компромиси не трябва да има.

Задължително е и сервизното обслужване да е на ниво! За да бъде цикълът затворен, още със стъпването си в България, ХЕРЦ оборудва безвъзмездно „Център за обучение на заварчици на пластмаса” към Института по заваряване. Това е правилната политика, за да предложим на клиента пълен пакет от услуги и продукти – обучение, консултиране, подходящо оборудване и качествен сервиз.
Какви са иновациите в продуктовото ви портфолио и къде намират приложение?
Иновациите и патентите, вложени в нашите уреди, не са малко, например: керамичният заваръчен клин в автоматите ни за двоен шев повишава с 50% скоростта на заваряване и то при по-качествена заварка; директното измерване на температурата на екструдата при заваръчните ни екструдери гарантира спазването на заваръчните параметри; освобождаване на едното задвижващо колело при малките ни автомати с горещ въздух прави възможно заваряването по контур.

Всичко това цели качество на заваръчния процес и то при облекчена работа на заварчика. ХЕРЦ произвежда и най-компактния и лек заваръчен автомат със самостоятелно захранване MION, както и най-малкия ръчен екструдер с шнеково подаване на стопилката MICRO.


 

Разкажете ни за някой от последните си проекти?
Някои от последните значими обекти, изпълнени с наше оборудване са хвостохранилища на ТЕЦ Марица изток, покривна хидроизолация в Асарел-Медет, тунелна хидроизолация в станциите на Метрополитен София, сметищата в София, Гоце Делчев, Кърджали, Варна, Ботевград, съдове и резервоари за Агрополихим, Свилоза, хранилища за петролни и химически продукти, канализационни шахти и водопроводи по много водни цикли в страната.

Какви новости ще представите на изложението “Вода София”?
Ще представим челни машини за заваряване на тръби и ръчни заваръчни екструдери. Новото са моделите от новата серия екструдери EXON.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

МЦ-Баухеми, Костадин Костадинов: Приоритет за нас е да предложим най-правилното техническо решениеФирмени статии

МЦ-Баухеми, Костадин Костадинов: Приоритет за нас е да предложим най-правилното техническо решение

Управителят на МЦ-Баухеми представя дейността на компанията и разказва за някои от интересните реализирани проекти в областта на пречиствателните станции за отпадъчни води.

Рециклиране на пластмасиТехнически статии

Рециклиране на пластмаси

Пластмасата е органичен полимерен материал, широко използван за производството на изделия с разнообразна форма. При производството им се използват различни процеси на обработка на пластмасата, сред които екструдиране, формоване, леене, струговане.

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top