Френският министър на околната среда Сеголен Роаял стана председател на COP21

29.03.2016, Брой 2/2016

 

Френският министър на околната среда Сеголен Роаял обяви назначението си за председател на 21-aта Конференция на ООН за климатичните промени (COP21) на 18 февруари т. г. Тя ще замести бившия френски министър на външните работи и международното развитие Лоран Фабиюс, който се оттегли от поста заради задълженията си като председател на Конституционния съвет.

„Президентът Франсоа Оланд предложи да заема позицията и аз приех”, заяви Сеголен Роаял в ефира на френската телевизия iTELE. След промените във френското правителство от 11 февруари, длъжностите на Роаял включват и “Международни отношения относно климата”. Франция ще задържи председателството на COP21 до 7 ноември т. г., когато е откриването на 22-рата сесия на Конференцията в Маракеш.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Европейска схема за търговия с емисииПроекти

Европейска схема за търговия с емисии

Eвропейската схема за търговия с емисии (ЕСТЕ) е механизъм за ограничаване обема на емисии парникови газове от горивните инсталации и операторите на въздухоплавателни средства, от които сумарно се генерират близо 50% от парниковите газове в ЕС. Системата позволява търговия с квоти за емисии, което гарантира, че общите емисии се поддържат под ограничаващата стойност и че за редуцирането им могат да бъдат предприети икономически най-изгодните мерки.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top