РЕКЛАМОДАТЕЛИ

 

Реклама на фирма: Експо Бизнес Партнерс

 

РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ Експо Бизнес Партнерс

 

съдържание на рекламата

ГОЛЕМИТЕ ТЕМИ НА ЗЕЛЕНАТА И КРЪГОВА ИКОНОМИКА ВЪВ ФОКУСА
НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЪБИТИЯ НА 22-рото ИЗДАНИЕ НА ECOMONDO

Панаир в Римини (Италия), 6 – 9 ноември 2018 г.


Европейската стратегия за пластмасите и нейното развитие; най-авангардният опит в кръговата биоикономика в страните от ОИСР и индустрията 4.0, приложена към управлението и използването на отпадъците; опазването, възстановяването и повторното използване на водните ресурси. Това са само някои от темите във фокуса на водещите прояви на следващото издание (22-ро) на Ecomondo, организирано от Italian Exhibition Group от 6 до 9 ноември 2018 г на Панаира в Римини.

Във водещите международни прояви ще участва голяма група от италиански и чуждестранни лектори от най-висококвалифицираните в различните области. Панелът е разработен от Научно-техническия комитет, така че да се осигури връзка с най-актуалните проблеми в различните развиващи се сектори на зелената и кръгова икономика.

На 7 ноември, сряда, конференцията, озаглавена How to Implement the European Strategy for Plastics in a Circular Economy (Как да внедрим Европейската стратегия за пластмасите в кръговата икономика), си поставя за цел да даде тласък на Европейската стратегия за пластмасите, представена от Европейската комисия през февруари тази година. Тези дни станахме свидетели на първите стъпки с предложената от Брюксел забрана на сламките, клечките за уши и други пластмасови продукти.

Конференцията ще бъде насочена към аудиторията от секторите за биобазирана и биоразградима пластмаса, както и към този на традиционната пластмаса, призовани от новите предизвикателства на пазара.

Организацията е поверена на Научно-техническия комитет на Ecomondo и Legambiente съвместно с Assobioplastiche, Corepla, Federchimica, PasticsEurope Italia, Enea и Res Urbis
H2020 project

Произведеното в Европа количество пластмаса възлиза на 25,8 милиона тона всяка година, докато теглото на пластмасовите отпадъци е 49 милиона тона; рециклират се
по-малко от 40%.

На Ecomondo проектът eCircular, спонсориран от Climate-Kic и ръководен от Университета на Болоня, ще даде насоки за възможните действия за драстично намаляване на екологичната тежест на пластмасите.

В тясна връзка с темата за пластмасите проблемът с отпадъците в морските води (marine litter) се утвърждава като важна тема на Ecomondo, като за трета поредна година, съвместно с Legambiente и Enea, форумът ще предложи конференцията за предотвратяване и управление на морските отпадъци с участието на водещи международни експерти от сектора, готови да предоставят най-новите знания и опит по този въпрос.

Авангардните научни изследвания и приложението им в управлението и оползотворяването на водните ресурси е другият важен раздел на Ecomondo, със секцията Global Water Expo в тясно сътрудничество с Utilitalia. Ключовото събитие обаче, което ще се проведе за първи път в Италия и за първи път в страна от Южна Европа, ще бъде European Nutrien Event – двудневен форум, организиран на Ecomondo от Европейската платформа за устойчив фосфор (European Sustainable Phosphorus Platform), европейски орган, който съвместно с някои държави членки насърчава научните изследвания за възстановяването на фосфора като критична суровина от битовите отпадъчни води.

Индустрия 4.0 за по-голяма ефективност в управлението и използването на отпадъците ще бъде във фокуса на среща, организирана от Научно-техническия комитет на Ecomondo съвместно с Националния изследователски съвет на Италия и университетите на Сан Марино и Болоня. Роботиката и автоматизацията са от ключово значение за подобряване сортирането на отпадъците след събиране, а Internet of Things и data analytic допринасят за повече интелигентни решения в логистичните процеси.

Сред проявите, които не трябва да се пропускат, е десетото издание на Наградата за устойчиво развитие, спонсорирана от Фондацията за устойчиво развитие съвместно с Ecomondo. С наградата ще бъдат отличени най-добрите компании в разделите Води и ресурси, Устойчиво строителство и Енергия от възобновяеми източници.


За повече информация, моля, посетете https://www.ecomondo.com/

 

Expo Business Partners - Chavdar Gorchev -
Тел. + 359 899 19 09 61 - office@expobusinesspartners.net

 

MachTech & InnoTech Expo 2019 показа новости в роботизацията, автоматизацията и 3D принтирането

MachTech & InnoTech Expo 2019 показа новости в роботизацията, автоматизацията и 3D принтирането

... април т. г. MachTech & InnoTech Expo 2019 в четири изложбени зали на Интер Експо Център, София, над 190 компании ... В рамките на изложението Тайванският търговски център също организира бизнес посещение, а интересът на представителите на фирмите беше ...

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

... споделяне на ноу-хау, и създаване на нови бизнес контакти. Освен това, събитието предлага уникална онлайн платформа ... международна бизнес платформа в сектора на екологичните технологии (Сао Пауло, 21-23 май 2019 г.). Expo Business Partners Chavdar ...

Регистрирайте се за безплатен достъп до Smart Cities и ЕЕ & ВЕИ: 16-18 април

Регистрирайте се за безплатен достъп до Smart Cities и ЕЕ & ВЕИ: 16-18 април

... ИЕЦ, София. Тридневните изложения и конференции на Виа Експо ще представят редица новости и ще Ви вдъхновят за ... направите рентабилна инвестиция. Ще имате възможност да разширите своя бизнес, тъй като част от изложителите търсят партньори. Иновации ...

Фирми от 14 държави предлагат усъвършенствани решения за домовете и индустрията

Фирми от 14 държави предлагат усъвършенствани решения за домовете и индустрията

... взимане на решение, както и за намиране на нови бизнес партньори - част от участниците търсят дистрибутори в Югоизточна ... Европа", споделят организаторите от Виа Експо. Си Ес Дивелъпмънт разработва смарт решения за дома ...

 

 

 

В НОВИЯ БРОЙ

 

община Пловдив, инж. Иван Тотев: Разполагаме с богат опит в устойчивото управление на отпадъциИнтервю

община Пловдив, инж. Иван Тотев: Разполагаме с богат опит в устойчивото управление на отпадъци

От разговора с кмета на Пловдив може да научите повече за актуалните и вече реализираните проекти в областта на устойчивото управление на различните групи отпадъци, генерирани на територията на общината.

община Кнежа, Илийчо Лачовски: Проектите ни в областта на енергийната ефективност допринасят за ограничаване на замърсяването на въздухаИнтервю

община Кнежа, Илийчо Лачовски: Проектите ни в областта на енергийната ефективност допринасят за ограничаване на замърсяването на въздуха

Кметът на Кнежа говори за ползите от предприетите мерки за повишаване на енергийната ефективност на сградите в общината и как те допринасят за подобряване на качеството на атмосферния въздух.

община Етрополе, Димитър Димитров: Основен приоритет е изграждането на пречиствателна станция за питейни водиИнтервю

община Етрополе, Димитър Димитров: Основен приоритет е изграждането на пречиствателна станция за питейни води

В интервюто кметът Димитър Димитров разкрива подробности около наградения в ЕКООБЩИНА 2018 "Интегриран инвестиционен проект във водния сектор на Етрополе", допринасящ за постигане на съответствие с европейските екологични изисквания.

община Добрич, Йордан Йорданов: Предприемаме мерки за подобряване на управлението на питейни и отпадъчни водиИнтервю

община Добрич, Йордан Йорданов: Предприемаме мерки за подобряване на управлението на питейни и отпадъчни води

Кметът на Добрич представя настоящи проекти на общината в областта на енергийната ефективност и подобряването на водоснабдяването и споделя впечатленията си от конкурса ЕКООБЩИНА.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2019 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top