Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

21.09.2020, / Фирмени статии /

  • Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

 

Ехнатон е дългогодишен и сертифициран партньор на висококачествените и специализирани продукти на Schneider Electric за индустриална автоматизация. Компанията е признат доставчик на инженерингови решения с дълъг опит и традиции. В областта на автоматизацията на пречиствателни станции за отпадни води, Ехнатон е водещо име. Инженеринговите решения с марка Ехнатон в сектора са популярни с надеждното си изпълнение, иновативността и качеството на вложената техника.

 

Автоматизация в пречиствателни станции 

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.

 

Изградените от Ехнатон съвременни автоматизирани системи за управление „до ключ“ включват проектиране, изработка на електротабла, локални пултове, диспечерска система, програмиране, настройка и пуск на използваните системи.

 

Успехите на компанията в сектора се дължат на предлаганите от нея комплексни експертни услуги, които обхващат всички нива на автоматизацията на процесите, предлагайки компоненти от един доставчик.

 

Решенията, които Ехнатон реализира, покриват всички аспекти в индустрията, включително софтуерни приложения, PLC, терминали, инвертори, задвижвания, SCADA процеси, енергиен мениджмънт, разрешаване на казуси с различни бази данни, управление с интелигентни устройства с комуникации на различни нива – TCPIP, Modbus и др.

 

Компанията има сериозен опит с иновативната платформа за оптимизация чрез цифрова трансформация EcoStructure на Schneider Electric, което й позволява да бъде полезна на всяко ниво във всеки индустриален сектор. Съвместно с Глобалния технически център на компанията осигурява критично важната навременна и адекватна реакция и консултация при възникнали софтуерни проблеми.

 

Пълнообхватна инженерингова експертиза

Освен в ПСОВ сектора през годините Ехнатон е изпълнила множество успешни комплексни и специализирани реализации на проекти, сред които:

 

  • Автоматизирани системи за управление на силозни бази;
  • Пълна автоматизация на непрекъснати сложни производствени процеси на фабрики за преработка на суровини;
  • Проектиране и управление на инсталации за суровини и материали;
  • Енергиен мениджмънт;
  • Изработка и внедряване на електрически части на множество обекти, включително центрове за данни, системи за мониторинг;
  • Модернизация на машини и съоръжения – обхващаща целия процес по проектиране, изграждане и внедряване.

 


 

 

 

 

Веселин Тодоров

Технически директор                                     

v.todorov@akhnaton.biz

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top