Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

21.09.2020, / Фирмени статии /

  • Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

 

Ехнатон е дългогодишен и сертифициран партньор на висококачествените и специализирани продукти на Schneider Electric за индустриална автоматизация. Компанията е признат доставчик на инженерингови решения с дълъг опит и традиции. В областта на автоматизацията на пречиствателни станции за отпадни води, Ехнатон е водещо име. Инженеринговите решения с марка Ехнатон в сектора са популярни с надеждното си изпълнение, иновативността и качеството на вложената техника.

 

Автоматизация в пречиствателни станции 

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.

 

Изградените от Ехнатон съвременни автоматизирани системи за управление „до ключ“ включват проектиране, изработка на електротабла, локални пултове, диспечерска система, програмиране, настройка и пуск на използваните системи.

 

Успехите на компанията в сектора се дължат на предлаганите от нея комплексни експертни услуги, които обхващат всички нива на автоматизацията на процесите, предлагайки компоненти от един доставчик.

 

Решенията, които Ехнатон реализира, покриват всички аспекти в индустрията, включително софтуерни приложения, PLC, терминали, инвертори, задвижвания, SCADA процеси, енергиен мениджмънт, разрешаване на казуси с различни бази данни, управление с интелигентни устройства с комуникации на различни нива – TCPIP, Modbus и др.

 

Компанията има сериозен опит с иновативната платформа за оптимизация чрез цифрова трансформация EcoStructure на Schneider Electric, което й позволява да бъде полезна на всяко ниво във всеки индустриален сектор. Съвместно с Глобалния технически център на компанията осигурява критично важната навременна и адекватна реакция и консултация при възникнали софтуерни проблеми.

 

Пълнообхватна инженерингова експертиза

Освен в ПСОВ сектора през годините Ехнатон е изпълнила множество успешни комплексни и специализирани реализации на проекти, сред които:

 

  • Автоматизирани системи за управление на силозни бази;
  • Пълна автоматизация на непрекъснати сложни производствени процеси на фабрики за преработка на суровини;
  • Проектиране и управление на инсталации за суровини и материали;
  • Енергиен мениджмънт;
  • Изработка и внедряване на електрически части на множество обекти, включително центрове за данни, системи за мониторинг;
  • Модернизация на машини и съоръжения – обхващаща целия процес по проектиране, изграждане и внедряване.

 


 

 

 

 

Веселин Тодоров

Технически директор                                     

v.todorov@akhnaton.biz

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИКФирмени статии

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИК

Това е постигнато с внедрената в производството иновативна система за автоматизирано пълнене и вадене на ядра от пенолатекс, включваща два робота за пълнене на форми, всеки от които в комплект с раздвижени форми за производство на ядра за матраци и за възглавници, и съоръжение за автоматично изваждане на ядрата.

Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в РиминиФирмени статии

Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в Римини

Двете изложения имат ключова роля благодарение на инструментите, предоставящи достъп до високите постижения под формата на семинари и конференции, разработени от Научния комитет на Ecomondo, под ръководството на проф. Фабио Фава, както и на този на Key Energy, воден от проф. Джани Силвестрини – технически директор на Kyoto Club.

Последно поколение машини за рециклиране и системи за мониторинг на качеството на въздуха на seeSUSTAINtec 2020Фирмени статии

Последно поколение машини за рециклиране и системи за мониторинг на качеството на въздуха на seeSUSTAINtec 2020

seeSUSTAINtec ще покаже, че устойчивите решения могат да бъдат както успешен бизнес, така и възвръщаема инвестиция за индустрията, общините и домакинствата. През 2019 г. събитието беше посетено от специалисти от 11 държави (21% от чужбина и 79% от България) и организаторите очакват тази година ръст на бизнес ориентирани посетители.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2021 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top