Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

13.12.2022, / Фирмени статии /

 • Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

 

Осигуряването на безопасна и съответстваща на нормативните изисквания питейна вода е от ключово значение за опазване на общественото здраве и поддържане на адекватно качество на живот за населението. Поради нарастващия риск от засушаване вследствие на климатичните изменения, както и пониженото количество на водите, е жизненоважно този застрашен и изчерпаем ресурс да бъде използван устойчиво. Третирането на отпадъчните води също е приоритет, защото голям процент от тях все още се заустват непречистени във водните басейни.

Повишаващите се изисквания за качество и сигурност при работата на операторите на пречиствателни станции обуславят необходимостта от отговорни и прецизни действия. Това налага прилагането в пречиствателните станции на по-ефективни инженерни методи, оптимизация и дигитализация на всички параметри, както и не на последно място – гарантиране на енергийна ефективност и производство на електроенергия.

 

Цялостни решения за управление на води

Ехнатон е водеща компания на българския пазар с над 25-годишен опит в автоматизацията и дигитализацията. Фирмата предлага на своите клиенти цялостни решения за управление на води, отпадъци и енергия в стремежа към постигане на устойчиво развитие на обществото и индустрията в държавата.

Сред акцентите в продуктовата гама с приложение в водния сектор са:

 • HMI операторски терминали
 • PLC системи
 • SCADA софтуер

Иновативните софтуерни решения, предлагани от Ехнатон, осигуряват възможност пречиствателните станции да оптимизират операциите си, да действат по-бързо, да редуцират разходите си и да повишат екологосъобразността си така, че да отговорят на изискванията на новото време.

 

От проектиране до поддръжка на ПСОВ

Ехнатон България разполага с подразделение, специализирано в:

 • цялостно проектиране
 • доставка на оборудване
 • изграждане
 • програмиране
 • внедряване на място
 • поддръжка и оптимизация на водни пречиствателни станции и обслужващи компоненти като помпени станции.

Широкото портфолио на компанията и наличието на множество специалисти с опит в различни сфери позволяват предлагането на решения като:

 • Онлайн диагностика
 • Управление на процесите по производство на енергия
 • Изграждане на база данни и бизнес анализ
 • Прилагане на нови модели за оптимизация на процесите.

 

Намаляване на водния отпечатък

Спестявания на вода в индустрията могат да се реализират чрез комбинация от поведенчески промени, модифициране и/или подмяна на оборудване и повишаване на степента на повторна употреба. За да се гарантира успехът на стратегията, да се оптимизира потреблението на вода и да се минимизират разходите, е важно да се оцени водният отпечатък и да се поставят подходящите цели.

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

 


 

 

www.akhnaton.biz

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top