Ecomondo и Key Energy 2022 отбелязаха рекордна посещаемост

05.12.2022, Бизнес / Отпадъци

  • Ecomondo и Key Energy 2022 отбелязаха рекордна посещаемост

Бизнес

 

Тазгодишните издания на организираните от Italian Exhibition Group (IEG) изложения Ecomondo и Key Energy в Римини приключиха с 41-процентен ръст на посещаемостта в сравнение с 2021 г. и 15-процентен ръст спрямо рекордната по този показател 2019 г. "Ecomondo и Key Energy представляват система, общност, която е уникална благодарение на комбинацията от бизнес и изложение, международни отношения от най-високо ниво – от Европейската комисия до Министерството на околната среда и енергийната сигурност на Италия и Фондацията за устойчиво развитие, и цялостна и разнообразна съпътстваща програма, предоставяща на посетителите и изложителите компас, насочващ ги в правилната посока в условията на продължаващи промени и постоянно стимулиране по пътя към устойчивостта", подчертават организаторите.

Стартъпи и изложители показаха стотици иновации в изложбения център в Римини между 8 и 11 ноември т. г. 80 международни асоциации, работещи в областта на зелената икономика, си сътрудничеха с двете събития. Бяха представени редица проекти, насочени към опазване на морските екосистеми в Средиземноморието и към борбата с климатичните промени в региона.Най-новите решения на пазара в областите на управление на отпадъци и отпадъчни води, възстановяване на почви, технологии за соларна и вятърна енергия, системи за съхранение на енергия и енергийна ефективност в индустрията и сградния сектор бяха демонстрирани от 1400-те изложители, които запълниха 130 000 кв. м на 25-ото издание на Ecomondo и 15-ото издание на Key Energy. Двете събития привлякоха над 600 купувачи благодарение на синергията с Италианската търговска агенция (ITA) и Министерството на външните работи. Чрез дигиталната платформа на изложенията бяха организирани 2537 бизнес срещи, а изложителските профили в B2B платформата GreenTechInsights бяха прегледани над 270 000 пъти. В допълнение 160 събития бяха организирани от двата научни комитета на Ecomondo и Key Energy, председателствани съответно от Фабио Фава от университета в Болоня и Джани Силвестрини, директор на Kyoto Club Italia.


 

"В началото Ecomondo се провеждаше едва на 3000 кв. м. След 25 години цифрата е 40 пъти по-голяма и достига 130 000. Това дава представа за наличните възможности както за бъдещето, така и за технологиите, които ще ни позволят да преминем към различен вид производство на енергия", каза в речта си министърът на околната среда и енергийната сигурност на Италия Джилберто Пичетто Фратин.

Ecomondo ще се завърне в Римини между 7 и 10 ноември 2023 г. От 22 до 24 март 2023 г. пък ще се проведе първото издание на K.EY The Renewable Energy Expo – отделно издание на Key Energy с двойно повече изложбена площ.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преходСъбития

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход

Най-добрите "зелени" технологични решения ще бъдат показани в залите на изложбения център на Italian Exhibition Group (IEG) в Римини между 8 и 11 ноември т. г.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Ecomondo Digital Edition 2020 събра над 21 000 посетители в дигитално изложбено пространствоСъбития

Ecomondo Digital Edition 2020 събра над 21 000 посетители в дигитално изложбено пространство

Изложението Ecomondo Digital Edition 2020 и тази година се доказа като отлична възможност, макар и във виртуална среда, да се сравнят посоките на развитие, които зелените политики чертаят в европейските държави, да се даде начало на много успешни партньорства и да се постигнат градивни предложения в сферата на кръговата икономика, възобновяемата енергия и зелените технологии.

Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в РиминиФирмени статии

Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в Римини

Двете изложения имат ключова роля благодарение на инструментите, предоставящи достъп до високите постижения под формата на семинари и конференции, разработени от Научния комитет на Ecomondo, под ръководството на проф. Фабио Фава, както и на този на Key Energy, воден от проф. Джани Силвестрини – технически директор на Kyoto Club.

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страниБизнес

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

Събитието бе посетено също и от 520 италиански и чуждестранни журналисти, сред които по традиция бе и редактор от екипа на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната средаБизнес

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната среда

За поредна година представител на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media имаше възможността да посети мащабното събитие и да се запознае отблизо с представените иновативни решения за събиране, транспортиране, третиране и оползотворяване на отпадъци, мониторинг на води, въздух и почви, ремедиация на замърсени терени и др.

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономикаСъбития

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономика

Тази година водещото специализирано изложение представи шест тематични области с акцент върху отпадъците и ресурсите. В 14 различни зали бяха представени технологии и машини за обработка на отпадъци, системи и контейнери за всякакъв вид отпадъци, оборудване и превозни средства за събиране и транспортиране, машини и оборудване за преместване и повдигане, както и редица решения за оползотворяване на материали. За всичко това, както и за богата съпътстваща програма от конференции и награди, разказва репортажът на Елеонора Еленкова.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top