Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в Римини

Стартира LUMIexpo – нов раздел на Key Energy, посветен на Smart Spaces и People-Centric технологиите

26.05.2020, / Фирмени статии /

  • Ecomondo и Key Energy 2020 ще се проведат от 3 до 6 ноември в Римини

 

Зелената сделка и новите европейски икономически политики ще бъдат сред основните теми между 3 до 6 ноември на панаира в Римини по повод 24-ото издание на Ecomondo – водещото международно изложение за екологични технологии, и 14-ото издание на Key Energy, посветено на възобновяемата енергия, интелигентните градове и енергийната ефективност.

 

Двете изложения имат ключова роля благодарение на инструментите, предоставящи достъп до високите постижения под формата на семинари и конференции, разработени от Научния комитет на Ecomondo, под ръководството на проф. Фабио Фава, както и на този на Key Energy, воден от проф. Джани Силвестрини – технически директор на Kyoto Club.

 

В рамките на Key Energy ще бъде представен LUMIexpo – раздел, посветен на интелигентните пространства и технологиите, ориентирани към хората. Стратегическите фактори за развитие на цифровите технологии се основават на идеята за интелигентни пространства, ориентирани към хората, тоест към техните потребности, когато и където е необходимо, с максимално внимание към намаляването на енергийното потребление и въздействието върху околната среда. LUMIexpo е реална възможност за връзка между тези, които купуват, управляват и прилагат технологии, интегрирани в интелигентни системи за оптимизиране на енергийната ефективност и безопасността на изградената среда – от сградите до градовете и силно развитите индустриални сектори, с фокус върху системните интегратори, мениджърите на съоръжения и енергийни ресурси, мениджърите по сигурността и проектантите.

 

Изданието на Ecomondo и Key Energy през 2019 г. предложи комплексна картина на повече от 1600 компании, като привлече 93 хиляди посетители с професионални интереси.

 

Ecomondo 2020 ще се разгърне в четири изложбени макрораздела: Отпадъци и ресурси; Води (с интегрирания воден цикъл), Кръгова биоикономика; Рекултивация и хидрогеоложки риск. Това са все сектори, в които Италия вече отбелязва рекорд: тя е европейската държава с най-висок общ индекс на приложение на моделите на кръговата икономика. Един положителен цикъл, който възлиза на 88 млрд. евро за икономиката на страната, с добавена стойност от 22 млрд. евро и в който са ангажирани общо 575 хиляди работници.

 

От 2020 г. обаче предизвикателството нараства поради плана за намаляване на вредните емисии, изготвен от Европейската комисия, с амбициозната цел те да бъдат сведени до нула през следващите 30 години. Във връзка с това темите, по които на Ecomondo 2020 ще премерят сили експерти, публични и частни мениджъри, изследователи, гражданско общество и асоциации, ще бъдат: зелените обществени поръчки; екодизайн и пазар на вторични суровини; инфраструктури, съобразени с иновациите на икономиката на споделянето; ролята на градовете и териториите; разпоредби за рециклиране на отпадъците; целите за "край на отпадъка"; опазване на почвите и тяхната основна роля за цялостната биологична верига за материали. Това са инструменти и избор, които трябва да отчитат общия контекст на изменението на климата, което е едновременно негова рамка и крайна цел.

 

Четири са и изложбените секции на Key Energy, чиято основна тема за 2020 г. ще бъде "Там, където енергията среща бъдещето": Вятърна, Соларна енергетика и системи за съхранение, Ефективност (разпределена генерация) и Устойчиви градове, където освен темите за интелигентните градове и електрическата мобилност, ще бъде включен и LUMIexpo – тематичен фокус към устойчивото развитие на градските пространства.

 

Key Energy 2020 е платформата, на която обществените политики ще се срещнат с технологичните предложения на пазара, които могат да ги осъществят. В допълнение, това е възможност за насърчаване на напредъка на законодателството по актуални въпроси, като необходимостта от възможно най-бързо регулиране на развитието на енергийни общности.

 

За информация: https://en.ecomondo.com; https://en.keyenergy.it

За допълнителна информация и посещение на събитието бихте могли да се обърнете към представителя на панаира за България.

 


 

Expo Business Partners 

Chavdar Gorchev

Тел.: + 359 899 19 09 61

office@expobusinesspartners.net

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top