Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход

31.05.2022, Събития /

  • Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход
  • Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход

Събития

 

Ecomondo – знаковото събитие за екологичния преход, се завръща. Най-добрите "зелени" технологични решения ще бъдат показани в залите на изложбения център на Italian Exhibition Group (IEG) в Римини между 8 и 11 ноември т. г.

 

Четирите стълба на Ecomondo

Изложението ще бъде организирано около четирите стълба на Ecomondo – управление и остойностяване на отпадъците и трансформирането им във вторични суровини, кръгова биоикономика и биоенергия, третиране и управление на водните ресурси, рекламация и възстановяване на замърсени и изоставени индустриални площи и хидрогеоложки риск. От големи машини за рециклиране на метали до решения за цифрово управление за водоснабдяването, от технологии за регенериране на почви и неизползваеми промишлени площадки до 3D принтери, работещи с биопластмаса - Ecomondo отново ще обхване всички технологии, свързани със зеления преход.

Специално съдържание

Няма да липсва и специално съдържание. Textile Hub. The Textile Observatory е хъбът, който от 2021 г. цели да обедини основните участници във веригата на стойността, от генераторите на отпадъци, до мениджъри, консорциуми, търговски организации и научноизследователски институти с фокус върху екодизайна в устойчивото производство на текстил.

В областта на опазването на околната среда посетителите в изложбения център в Римини ще могат да се запознаят с безизкопни технологии, иновативни техники за ремедиация и възстановяване на замърсени терени и крайбрежни зони.

С оглед да се постигне цел 12 от Програмата до 2030 г. за устойчиво развитие, институции, компании и граждани трябва да редуцират количествата на генерираните хранителни отпадъци. Ecomondo ще представи най-новите технологии и добри практики, съчетаващи качество на храните и намаляване на отпадъците във фазите преди и след консумация.Отново ще бъде обособена и зоната Sanitisation Village, която направи своя дебют по време на последното издание на изложението. В нея ще бъдат представени технологии и продукти, които са незаменими в предотвратяването на здравни рискове в обществени и частни работни места.

Италиански и международни стартиращи и разрастващи се компании ще присъстват на Ecomondo, за да допълнят веригата на доставки на зелени технологии с иновативни продукти и услуги, от решения за рециклиране до възобновяеми енергийни източници.


 

Ecomondo и конференциите

С особена насоченост към Плановете за възстановяване и устойчивост и веригите на доставка, тазгодишното издание на Ecomondo ще включва серия от конференции и семинари с участието на експерти, изследователи, компании и национални и международни институции. Благодарение на разрастващото се участие на Европейската комисия, както и на дейността на Техническо-научния комитет, ръководен от проф. Фабио Фава от Университета в Болоня, организираното от IEG събитие придобива водещо значение за политиките в областта на иновациите и екологичния преход в Европа и Средиземноморието. Ecomondo ще бъде домакин и на 11-ото издание на форума States General of the Green Economy, организиран от Националния съвет за зелена икономика на Италия със съдействието на Министерството на екологичния преход и с подкрепата на Европейската комисия.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Учени разработиха ензим, който разгражда пластмаса за 24 часаИновации

Учени разработиха ензим, който разгражда пластмаса за 24 часа

Откритието може да реши един от най-наболелите екологични проблеми – какво да се прави с милиардите тонове пластмасови отпадъци, натрупващи се в депата и замърсяващи почвите и водите.

ЕК провежда консултация за ревизия на Рамковата директива за отпадъцитеБизнес

ЕК провежда консултация за ревизия на Рамковата директива за отпадъците

Обществената консултация ще продължи до 16 август т. г. и ще се фокусира върху следните области: предотвратяване (включително редуциране на хранителните отпадъци), разделно събиране, отпадъчни масла и текстил и прилагане на йерархията за управление на отпадъците и на принципа "замърсителят плаща".

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработкатаСъбития

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработката

Организаторите от Messe Muenchen, подчертават, че това, което отличава INTERFORST от другите търговски панаири, е именно фактът, че покрива цялата верига на стойността. Най-добрият пример е секторът на дървопреработката, в който е съсредоточена дейността на редица добре познати доставчици.

Кръговият потенциал на PET от бутилки все още не е реализиран напълноБизнес

Кръговият потенциал на PET от бутилки все още не е реализиран напълно

Ситуацията с рециклирането на PET бутилки варира в рамките на континента, като някои държави постигат високи нива, основно благодарение на наличието на депозитни системи, докато при други държави, в които има единствено системи за разделно събиране, нивата на рециклиране са по-ниски.

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурсиБизнес

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурси

По традиция много национални и международни асоциации активно участват в оформянето на програмата на изложението – дали като изложители, със специални изложби, демонстрации на живо, обиколки или лекции.

Подходи за устойчивост в складовеТехнически статии

Подходи за устойчивост в складове

Предвид климатичните промени и глобалното затопляне, всички индустриални сектори следва да направят стъпки в посока внедряване на зелени инициативи, като отрасълът на логистиката и веригите на доставка не е изключение.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Биоразградими и компостируеми пластмасиТехнически статии

Биоразградими и компостируеми пластмаси

Въпреки че биоразградимите и компостируемите пластмаси на практика са рециклируеми, в момента те не се рециклират до нови пластмасови материали. Те по-скоро се третират като примес при рециклирането на конвенционални пластмаси, в случай че са събрани съвместно.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top