dm България откри зелен логистичен център у нас

18.12.2013, Брой 4/2013

 

На 29 ноември т. г. официално бе открит първият логистичен център на dm България. Той се намира на територията на община Елин Пелин и заема площ от 4300 м2, като е предвидено разширение на 2 етапа – всеки с по 2000 м2.

Основните параметри на новото съоръжение бяха представени на специална пресконференция с участието на Андрей Петров, ресорен ръководител отдел „Логистика и Експанзия”, Цонка Иванова, ресорен ръководител отдели „Маркетинг и Снабдяване”, както и прокурист на dm, Анна Драганова, ресорен ръководител отдел „Администрация” и прокурист на dm България, Вяра Вучкова, кмет на гара Елин Пелин.
„При разработването на климатичната и вентилационна инсталация на помещенията в склада е използвана термопомпена инсталация, която значително намалява разхода на електричество”, разказа г-н Петров. „Светодиодното осветление в цялата сграда също допринася за спестяването на енергия. Складовата техника пък е с гелови батерии. По този начин dm следва световни стандарти в проектирането и управлението на сградата, допринасяйки за развитието в посока устойчивост и на региона като цяло”, допълни той.

Пресконференцията бе последвана от символично прерязване на лентата, на което присъстваха колеги и партньори на dm България.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преходСъбития

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход

Най-добрите "зелени" технологични решения ще бъдат показани в залите на изложбения център на Italian Exhibition Group (IEG) в Римини между 8 и 11 ноември т. г.

Европейска схема за търговия с емисииПроекти

Европейска схема за търговия с емисии

Eвропейската схема за търговия с емисии (ЕСТЕ) е механизъм за ограничаване обема на емисии парникови газове от горивните инсталации и операторите на въздухоплавателни средства, от които сумарно се генерират близо 50% от парниковите газове в ЕС. Системата позволява търговия с квоти за емисии, което гарантира, че общите емисии се поддържат под ограничаващата стойност и че за редуцирането им могат да бъдат предприети икономически най-изгодните мерки.

Ecomondo 2016 ще се проведе от 8 до 11 ноември в РиминиБизнес

Ecomondo 2016 ще се проведе от 8 до 11 ноември в Римини

Tърговското изложение за екологични технологии и устойчиво развитие Ecomondo ще се проведе за 20-и път от 8 до 11 ноември т. г.

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016Бизнес

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top