Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014

26.05.2014, Брой 2/2014 / Фирмени статии / Води

  • Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014

Води

 

Иновативното решение за пречистване работи изцяло без електричество
Биорок България представи малката пречиствателна станция Biorock 25 за пречистване на битови отпадни води на международното изложение за екологични технологии IFAT 2014 в Мюнхен, Германия.

Посетителите на изложбения форум се запознаха с предимствата на иновативния водопречиствателен модул, който работи изцяло без ток. В допълнение, решението не изисква честа и сложна поддръжка, както и допълнителни разходи.

„На международното изложение IFAT представихме един нов и изключително ефективен продукт, който е строго ориентиран към опазването на околната среда. Модулната пречиствателна станция Biorock 25 е създадена на базата на една от най-иновативните технологии за пречистване на битови отпадни води към този момент. Тя е подходяща за жилищни и търговски обекти, както и за населени места, където няма изградена местна канализационна система”, обясни Георги Йовков, управител на Биорок България.Той допълни, че множеството предимства от техническо и технологично естество на решенията за пречистване на отпадни води Biorock ги правят изключително конкурентни на конвенционалните водопречистващи технологии, като традиционните SBR или BBR системи, които се нуждаят от непрекъсната консумация на електричество за задвижване на различни механични подсистеми.

„Такива системи изискват регулярни сервизни обслужвания, което отнема доста време и усилия, а често и много непредвидени разходи. Системите Biorock работят без допълнителни механични и електронни компоненти и са най-доброто алтернативно решение за приложения в областта на водопречистването, не само в ценови аспект, но и по отношение на екологичност и ефективност”, подчерта управителят на Биорок.При избора на пречиствателна система за битови отпадни води се препоръчва да се обърне сериозно внимание на капацитета и показателите на пречистване, както и на потенциалните експлоатационни разходи за поддръжка. „Да не забравяме, че това е една дългосрочна инвестиция”, добави г-н Йовков.

Той изтъкна, че системите Biorock са бъдещето на водопречиствателните технологии, благодарение на тяхната висока надеждност и уникална концепция, която позволява лесна експлоатация и множество ползи за потребителя в дългосрочен план.

 

 „Технологиите ни осигуряват устойчиво качество и резултати. Освен за околната среда, се грижим и за спокойствието на клиентите си, защото в системите, които предлагаме, няма какво да се развали или счупи. Опасността от аварии и непредвидени разходи е сведена до минимум. Пазарът на водопречиствателни технологии в България през последните години понесе доста неприятни разтърсвания.

За съжаление, контролът беше на нулево ниво. Сега, със завишаването на изискванията и контрола, качествените продукти ще се откроят от останалите, както е в Европа”, допълни Георги Йовков.

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Автоматизация в ПСОВТехнически статии

Автоматизация в ПСОВ

Hарастващите предизвикателства в сектора - увеличаването на нормативните изисквания, амортизацията на инфраструктурата и необходимостта от повишена работна ефективност, принуждават операторите на пречиствателни станции да променят традиционните си експлоатационни практики.

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Като продължение на темата от брой 1/2017, сп. Екология & Инфраструктура представя коментарите на фирмите Адара Инженеринг и Хенлих, в които те разказват за характеристиките на своите най-актуални и интересни продукти в областта.

Дозиращи помпи за пречиствателни станцииТехнически статии

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Към избора и инсталирането на дозиращи помпи трябва да се подходи след цялостно проучване на всички променливи на работната среда. За тази цел операторът на пречиствателната станция трябва да се обърне към опитен и доказан доставчик на дозиращи помпи, който разбира от протичащите процеси.

Мониторинг на води в пречиствателни станцииТехнически статии

Мониторинг на води в пречиствателни станции

Eвропейското и националното законодателство включват насоки за избора на подходяща методология и честота на мониторинга на води в пречиствателни станции. За качеството на третираните води се следи за съответствието с референтни стойности на параметри като биохимична потребност от кислород (БПК), химична потребност от кислород (ХПК), общо съдържание на суспендирани частици, концентрация на азот, фосфор и др.

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016Бизнес

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т.

HerbornerPumpenfabrik с нови модулни системи за помпиФирмени статии

HerbornerPumpenfabrik с нови модулни системи за помпи

Тънките покрития (дебелина на слоя > 0.3mm) могат да предпазят циркулационните помпи, изработени от сива лята стомана, от корозия и образуване на ръжда.

Утаители за отпадъчни водиТехнически статии

Утаители за отпадъчни води

Утаяването е основен процес при механичното пречистване на отпадъчни води, при който се отделят по-голямата част от фино суспендираните вещества под действието на гравитационните сили. За целта се използват различни видове утаители в зависимост от производителността на пречиствателната станция, технологичната схема на пречистване, геоложки условия, ниво на подпочвени води и др.

Мембранни биореакториТехнически статии

Мембранни биореактори

Пречистването на отпадни води посредством мембранни биореактори към момента е сравнително нова технология, която се очаква в бъдеще да намира все по-голямо приложение. Предпоставките за това не са малко.

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top