Аурубис България реализира зелен проект за 7,3 млн. лева с европейско финансиране

13.08.2012, Брой 2/2012

 

Аурубис България ще реализира проект за оползотворяване на отпадъчните суровини и въвеждане на нов продукт в производството на компанията на стойност 7, 3 млн. лева, съобщиха от компанията.

Проектът се осъществява с помощно финансиране по ОП Развитие на конкурентоспособността на българската икономика, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България.

Договорът е за 50% безвъзмездно съфинансиране в частта Инвестиции в зелена индустрия на оперативната програма и бе подписан официално на 10 август т. г. в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

„Проектът обхваща няколко части, свързани със закупуване и въвеждане в експлоатация на ново оборудване за обработка на скрап и фаялит. Размерът на финансовата субсидия по предложението, което ще бъде отпуснато на компанията, е в размер на малко над 3,1 млн. лева”, информират от дружеството.

„Аурубис България е най-големият преработвател на вторични суровини на мед в Югоизточна Европа и ние непрекъснато инвестираме в ново оборудване, за да осигурим най-модерния стандарт за рециклиране по устойчив път”, заяви изпълнителният директор на Аурубис България Никола Треан по време на подписването на договора.

Срокът за изпълнение на проекта е 20 месеца, а самото му изпълнение следва да протече по ред и процедури, регламентирани в специални нормативни актове в съответствие с изискванията на европейското законодателство.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни водиСъбития

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни води

Hа 18 ноември т.г.

Аурубис България, Никола Треан: Гледаме много сериозно на ефекта от дейността ни върху околната средаИнтервю

Аурубис България, Никола Треан: Гледаме много сериозно на ефекта от дейността ни върху околната среда

Изпълнителният директор на Аурубис България представя екологичната политика на компанията и разказва за най-интересните реализирани проекти по отношение на ефективното потребление на ресурсите.

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016Бизнес

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т.

БалБок Инженеринг, д-р Ралица Ангелова: Разработваме екоиновативна система за устойчиви решения в управлението на отпадъци в БългарияИнтервю

БалБок Инженеринг, д-р Ралица Ангелова: Разработваме екоиновативна система за устойчиви решения в управлението на отпадъци в България

Заместник-изпълнителният директор на БалБок Инженеринг говори за изпълнението на проект “Екоиновативна система за управление на отпадъци с неизвестен състав и произход в България”.

Програма Иновации за зелена индустрияБизнес

Програма Иновации за зелена индустрия

Иновации за зелена индустрия е програмна област в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г. Програмната област има за цел подобряване на конкурентоспособността на т.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top