Апаратура за анализ и мониторинг на води

06.03.2015, Брой 1/2015 / Технически статии / Води

 

Извършването на анализ и мониторинг на качеството на водите е от водещо значение за определяне на тяхното състояние. Обект на наблюдение са ключови показатели, оказващи влияние върху околната среда и живота и ежедневните дейности на хората. С оглед важността на процесите, технологиите за извършването на анализ се развиват непрестанно. В настоящия материал сп. Екология & Инфраструктура представя някои интересни решения, които се предлагат на българския пазар.

 • НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременно
 • Siemens: Siwa LeakControl предоставя надеждно откриване и локализиране на течове във водопроводни мрежи 
 • › Реклама


  › Реклама


  ВИДЕО ПО ТЕМАТА

   

  ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

  ИАОС, Валери Серафимов: Важно е да осигурим достъп до достоверна и навременна информация за околната средаИнтервю

  ИАОС, Валери Серафимов: Важно е да осигурим достъп до достоверна и навременна информация за околната среда

  Директорът на дирекция “Мониторинг и оценка на околната среда” в ИАОС представя функциите, отговорностите и приоритетните цели на агенцията.

  НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятияФирмени статии

  НИК-21-Мечев: Детекция на метан в градска среда, райони с газоразпределителни мрежи и предприятия

  Детекторът за метан, локализиране на теч от газ и намаляване замърсяването на въздуха, предлаган от „НИК-21-Мечев”, използва технологията за лазерна спектроскопия Inspectra, разработена от Gazomat. Оборудването намира приложение в райони с газоразпределителни мрежи, населени места и промишлени предприятия.

  НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременноТехнически статии

  НИК-21-Мечев: Сондата за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе предлага до 12 параметъра едновременно

  Ник-21-Мечев предлага на нашия пазар нова мултифункционална сонда за мониторинг и контрол на качеството на водата Intellisondе. Патентованата технология на Intellisondе предлага богата информация - до 12 параметъра едновременно, отразяващи качеството на водата.

  Съвременни системи за мониторинг и контрол на емисии и имисии

  Eдин от най-сериозните и трудни за овладяване причинители на замърсяване на въздуха е транспортът. Вредните емисии от енергетиката, индустриите и производствените предприятия са друга основна причина за влошаването на качеството на атмосферния въздух.

  Екологични проекти на община ПловдивТехнически статии

  Екологични проекти на община Пловдив

  Cред основните приоритети на община Пловдив е правилното управление на околната среда в съответствие със законодателството, местните нормативни и стратегически документи с цел създаване на уютна среда за работа и почивка на пловдивчани. „Твърдението, че грижата за околната среда е от първостепенно значение, е видно при преглед на основните проекти, които администрацията е реализирала и предстои да реализира”, доц.

  Схема за управление по околната среда и одитиране EMASСтандарти

  Схема за управление по околната среда и одитиране EMAS

  Схемата за управление по околна среда и одит EMAS е доброволна схема на ЕС, предназначена за дружества и други организации, които поемат ангажимент да оценяват, управляват и подобряват екологичните си резултати. Изправени пред растящите очаквания на потребителите и пазарите, организациите извличат полза от намаляване на въздействието, което техните дейности оказват върху околната среда.

  Системи за управление на околната среда

  E кологията и опазването на околната среда са сред приоритетните цели в политиката на ЕС, което предопределя строгите законодателни изисквания в областта към страните членки. Разработените ефективни практики и стратегии за контрол най-общо могат да се обединят под названието системи за управление на околната среда (СУОС).


   

  Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

  Top