Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

25.11.2016, Брой 4/2016 / Фирмени статии / Води

  • Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

Води

 

Медицинска Техника Инженеринг, чрез запазената си търговска марка Лабораторна Техника Инженеринг (ЛТИ), предлага на българския пазар широка гама от апарати за анализ на повърхностни, питейни и отпадъчни води на водещите производители в областта Velp Scientifica и Mettler Toledo.

Специалистите от Velp Scientifica са разработили BOD EVO Sensor, който предлага най-удобния начин за автоматично получаване на надеждни резултати при анализа на БПК. Сензорът следи прогресивното намаляване на вътрешното налягане и това позволява директно измерване на консумирания от микроорганизмите кислород в ppm (mg/l).

Данните се изпращат автоматично до Wireless DataBox™ в зависимост от избрания период на вземане на проби. Системата се основава на безжична връзка и резултатите са ясно визуализирани чрез удобния за ползване софтуер BODSoft™, като управлението на данни и отчитането стават интуитивно и бързо.ЕСО термореакторите на Velp Scientifica са подходящи за анализ на ХПК при метални и неметални елементи от органични и неорганични материали като минерали, сплави, почви, утайки и органични тъкани. Благодарение на по-високата работна температура от 160°C на ЕСО термореакторите на Velp Scientifica изследването може да се извърши само за 30 минути. Те са подходящи и за определяне на общ органичен въглерод (TOC), общ хром, общ азот и общи фосфати, и осигуряват отлична точност и повторяемост на резултатите.

ЛТИ предлага и пълната гама от флокулатори на Velp Scientifica, предназначени за разделяне на замърсителите при анализ на отпадъчни води в пречиствателни станции – с независими позиции серия Velp FC S, серия Velp JLT и портативния флокулатор Velp FP4. С минерализиращата система Velp TMD 6 на италианския производител могат да бъдат определени следи от тежки метали, като благодарение на водните ризи на кондензаторите при горещата минерализация няма загуби на Hg, Cd, Pb, Cr, Cu, и Zn.В богатия продуктов каталог на ЛТИ може да намерите и разнообразие от модели рН метри, кондуктометри, йон-метри, оксиметри Mettler Toledo. Настолните SevenExcellence работят изключително интуитивно, което премахва необходимостта от продължително запознаване на потребителя с апарата. Започването на анализ, промяната на настройките и оценяването на резултатите могат да бъдат извършени бързо посредством менюто и удобния тъч скрийн.

Апаратите от серия SevenCompact съчетават технологиите за прецизно електрохимично измерване с гъвкавост, иновативен дизайн и лесна употреба. Портативните уреди от серия Seven2Go са надеждни, издръжливи, проектирани за работа с една ръка и бързо предоставяне на качествени данни. Те са подходящи за употреба в лаборатории, на поточни линии, или на открито.

 

Денситометърът Densito 30PX на Mettler Toledo предлага възможност за корекция на температурния коефициент преди всяко измерване. Използвайки метода на осцилиращата тръба, в комбинация с прецизно измерване на температурата и елегантен потребителски интерфейс, уредът дава надеждни резултати в желаната мерна единица.

Боряна Тонова-Люцканова, ръководител отдел ""Лабораторна Техника Инженеринг"",
Медицинска Техника Инженеринг

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния секторФирмени статии

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процесФирмени статии

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрияБизнес

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрия

Посветихме брой 4/2017 на темата Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия
Продължаваме я с представяне на три знакови за нашия пазар продукта, свързани с устойчивите практики в пивоварния сектор, високо качество на крайната продукция и опазване на околната среда.

 


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top