Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

25.11.2016, Брой 4/2016 / Технически статии / Води

  • Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

Технически статии

 

Медицинска Техника Инженеринг, чрез запазената си търговска марка Лабораторна Техника Инженеринг (ЛТИ), предлага на българския пазар широка гама от апарати за анализ на повърхностни, питейни и отпадъчни води на водещите производители в областта Velp Scientifica и Mettler Toledo.

Специалистите от Velp Scientifica са разработили BOD EVO Sensor, който предлага най-удобния начин за автоматично получаване на надеждни резултати при анализа на БПК. Сензорът следи прогресивното намаляване на вътрешното налягане и това позволява директно измерване на консумирания от микроорганизмите кислород в ppm (mg/l).

Данните се изпращат автоматично до Wireless DataBox™ в зависимост от избрания период на вземане на проби. Системата се основава на безжична връзка и резултатите са ясно визуализирани чрез удобния за ползване софтуер BODSoft™, като управлението на данни и отчитането стават интуитивно и бързо.


› РекламаЕСО термореакторите на Velp Scientifica са подходящи за анализ на ХПК при метални и неметални елементи от органични и неорганични материали като минерали, сплави, почви, утайки и органични тъкани. Благодарение на по-високата работна температура от 160°C на ЕСО термореакторите на Velp Scientifica изследването може да се извърши само за 30 минути. Те са подходящи и за определяне на общ органичен въглерод (TOC), общ хром, общ азот и общи фосфати, и осигуряват отлична точност и повторяемост на резултатите.

ЛТИ предлага и пълната гама от флокулатори на Velp Scientifica, предназначени за разделяне на замърсителите при анализ на отпадъчни води в пречиствателни станции – с независими позиции серия Velp FC S, серия Velp JLT и портативния флокулатор Velp FP4. С минерализиращата система Velp TMD 6 на италианския производител могат да бъдат определени следи от тежки метали, като благодарение на водните ризи на кондензаторите при горещата минерализация няма загуби на Hg, Cd, Pb, Cr, Cu, и Zn.


› Реклама


В богатия продуктов каталог на ЛТИ може да намерите и разнообразие от модели рН метри, кондуктометри, йон-метри, оксиметри Mettler Toledo. Настолните SevenExcellence работят изключително интуитивно, което премахва необходимостта от продължително запознаване на потребителя с апарата. Започването на анализ, промяната на настройките и оценяването на резултатите могат да бъдат извършени бързо посредством менюто и удобния тъч скрийн.

Апаратите от серия SevenCompact съчетават технологиите за прецизно електрохимично измерване с гъвкавост, иновативен дизайн и лесна употреба. Портативните уреди от серия Seven2Go са надеждни, издръжливи, проектирани за работа с една ръка и бързо предоставяне на качествени данни. Те са подходящи за употреба в лаборатории, на поточни линии, или на открито.


› Реклама
› Реклама

 

Денситометърът Densito 30PX на Mettler Toledo предлага възможност за корекция на температурния коефициент преди всяко измерване. Използвайки метода на осцилиращата тръба, в комбинация с прецизно измерване на температурата и елегантен потребителски интерфейс, уредът дава надеждни резултати в желаната мерна единица.

Боряна Тонова-Люцканова, ръководител отдел ""Лабораторна Техника Инженеринг"",
Медицинска Техника Инженеринг


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА
› Реклама

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top