АБЕА организира конференция за устойчиво енергийно управление и биоенергетика от отпадъци

03.11.2014, Брой 3/2014

 

Асоциацията на българските енергийни агенции (АБЕА) организира X Национална конференция Интелигентни градове и региони - устойчиво енергийно управление и биоенергетика от отпадъци в рамките на Дните на зелената енергия и енергийната ефективност и Международната изложба за енергетика и екология ЕНЕКО на есенния технически панаир в Пловдив.

Паралелно с конференцията се проведоха и редица съпътстващи събития. Сред тях бе обучението MANAGENERGY Финансови инструменти за енергийна ефективност в общини, което запозна участниците с модели и програми за финансиране на ЕЕ и екологичен и енергиен мениджмънт, както и със съществуващи добри практики.

Семинарът Интелигентен енергиен мениджмънт в училища - VerySchool навигатор представи изградена пилотна ИКТ-система за мониторинг и контрол на електрическата и топлинна енергия в училища по стандарт ISO 50 001. Семинарът Моделиране и измерване на качество на въздуха в градовете.

Споделяне на енергийни и екологични данни за устойчиво енергийно планиране представи системи за данни за моделиране на въздуха и потребление на енергия в реално време, успешни модели на обмен на енергийни и екологични данни за целите на изпълнение и актуализиране на общински планове и програми, както и създаването на пилотна енергийна обсерватория.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2022 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top