АББ се присъединява към Програмата за околната среда на ООН

03.11.2014, Брой 3/2014

 

На 23 септември т. г. в рамките на посветената на климата среща на върха на ООН в Ню Йорк, АББ обяви, че се присъединява към глобалните действия по Програмата за околната среда на Обединените нации за подобряване на ефективността на всякакви уреди и оборудване. Компанията ще предоставя експертни знания и опит в енергийно ефективните двигатели и трансформатори, за да подпомага правителствата в изготвянето на политики, насочени към ускорено спестяване на енергия.

“АББ се вълнува да бъде част от инициативата на ООН и да допринесе за отделянето на икономическия растеж от енергийното потребление и емисии,” заяви Улрих Шписхофер, генерален изпълнителен директор на АББ. „Множество рентабилни и енергийно ефективни технологии са вече налице. Най-големият принос, който правителствата и бизнесът могат да осигурят към борбата с климатичните промени в краткосрочен план, е да стимулират въвеждането на съществуващи, изпитани и често нискоразходни технологии за по-ефективно използване на енергията”, допълни той.

„Очакванията на Програмата на ООН за околната среда са, че глобалният преход към по-ефективни уреди и оборудване ще намали глобалното потребление на електричество с около 1500 TWh до 2030 година, което е еквивалентно на 8% от днешното потребление на електричество в цял свят”, заявиха от компанията.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top